« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

5 znakova da vas stres razara

Stres možda jest tihi ubojica, no ako dovoljno govorimo o njemu, više će ljudi obratiti pažnju na ove simptome koji govore da je krajnje vrijeme da se pozabavite svojim životom

Vikendima imate glavobolje? Pod prevelikim ste stresom
Vikendima imate glavobolje? Pod prevelikim ste stresom (Shutterstock)
Više o

stres

,

loš san

,

menstrualni bolovi

,

glavobolje

,

simptomi stresa

Stres je podmukao i pun trikova, baš kao i svaki profesionalni ubojica - prikrast će vam se tiho i ubit će vas bez puno buke. Ako mislite da pretjerujemo - pitajte liječnike, potvrdit će vam našu priču ...

Najgora stvar kod stresa je činjenica da se njegovi simptomi često maskiraju u simptome neke druge bolesti, pa bi bilo dobro provjeriti imate li ovih 5:

Bolovi u trbuhu - želučane tegobe i bolovi u predjelu trbuha najčešći su simptomi vrlo visoke razine stresa koji je kronično prisutan.

Glavobolje vikendom - neradni dani utječu na naš organizam drugačije od radnih, a između ostalog nema stresa koji nam donosi posao. Ako vas baš svaki vikend boli glava - stresa se nagomilalo i previše.

Loš san - dobro sanjamo kad spavamo duboko i zdravo, a onda se ujutro budimo odmorni i raspoloženi. No, pod velikim stresom san je plitak i isprekidan, dok nam brige donose neobične i loše snove, pa je buđenje zapravo olakšanje - no svejedno se osjećate kao da vas je pregazio vlak.

Snažni menstrualni bolovi - stalan stres donosi udvostručeni rizik za bolne menstruacije, jer stres podiže razinu hormona u organizmu što se manifestira bolovima u križima i grčevima.

Želja za slatkim - PMS nije glavni krivac za pustošenje ormara sa slatkišima, već stres koji nas tjera da jedemo slatko koje će potaknuti izlučivanje serotonina, hormona ugode. 

Ukratko, vaše vam tijelo jasno daje do znanja u čemu je problem, na vama je da reagirate što prije.

10.10.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh