« Život
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
EHHH...

5 znakova da vas partner više ne voli

Emocionalni razvod karakterizira maksimalan stupanj nezadovoljstva partnerom i svatko se na svoj način suočava s takvim emocionalnim iskustvom

Kako prepoznati problem?
Kako prepoznati problem? (Arhiva)
Više o

ljubav

,

partner

,

emocionalni razvod

Emocionalni razvod je pojam koji je u odnose uvela bračna terapeutkinja, doktorica Becky Whetstone,joja tvrdi da se takav razvoj događaja nerijetko zbiva u dugim vezam ili braku, a zapravo znači da je jedan od partnera prestaoi gajiti osjećaje prema drugom partneru.

Taj trenutak karakterizira maksimalan stupanj nezadovoljstva partnerom i svatko se na svoj način suočava s takvim emocionalnim iskustvom, no postoji nekoliko tipičnih naznaka koje odaju da vas partner više ne voli.

Ovih pet su najučestalije:

Ne smijete se zajedno - ako su vaši zajednički trenutci prestali biti zabavni i, dok ste zajedno, sve više šutite te se rijetko kada smijete, vrijeme je da razmislite o tome koliko vaša veza, odnosno brak ima smisla. Terapeutkinja ističe da se zahlađenje odnosa među partnerima ogleda u kratkim primjedbama i dugim razdobljima tišine. Ipak, napominje i da ne smijete prenagliti sa zaključcima ako je vaš parter inače zatvorena osoba jer onda možda i nemate razloga za brigu.

Nedostatak komunikacije - jedna od prvih naznaka da partneru više nije stalo do vas je izbjegavanje komunikacije s vama. Ako vam samo kratko odgovara na vaša pitaja i ne upušta se u duže i iskrene razgovore, moguće je da u vašem odnosu nešto "ne štima", kaže terapeutkinja.

Stalno kritiziranje - zaljubljeni ljudi lako opraštaju partnerima sitne svakodnevne pogreške, no kada osjećaji nestanu, i najmanje sitnice postaju problem. Ako partneru ide na živce sve što kažete ili napravite (ili većina toga), vjerojatno više ne osjeća ljubav prema vama.

Želja za distanciranjem - ovo stanje obično se kod bračnih ili partnera koji su u vezi javlja nakon svađe, kada oboje ili jedno od partnera zatvaraju svoje osjećaje pred drugim. Terapeutkinja savjetuje da nakon svake svađe pričekate barem 20 minuta da "prašina slegne" te zatim pokušate izgladiti situaciju jer ćete u protivnom biti na dobrom putu za "emocionalni razvod". Ako se pak vaš partner tako ponaša prema vama i kad se ne svađate, vjerojatno je već kasno za spašavanje vaše ljubavi.

Više se oslanja na druge nego na vas - partneri jedno drugom trebaju biti najveća podrška u životu, a ako primijetite da se vaš partner u svemu više oslanja na obitelj, prijatelje ili nekoga trećeg, to je znak za uzbunu. Terapeutkinja naglašava da poanta "emocionalnog razvoda" nije u fizičkoj prevari, nego u nestajanju povezanosti koja vas čini parom.

Jeste li možda prepoznali neke od ovih simptoma u vašoj vezi ili braku? Poduzmite nešto po hitno!

26.10.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh