« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MYTHBUSTERS

Zablude o hrani koje treba raskrinkati

Hrana je okružena tolikom količinom mitova da se s njom može usporediti jedino seks, a danas vam donosimo neke uobičajene zablude koje su redom pogrešne

Nije svaka salata dijetalna
Nije svaka salata dijetalna (Shutterstock)
Više o

zdrava hrana

,

salate

,

sendviči

,

prirodna hrana

,

dijetalna hrana

,

smrznuti jogurt

Hrana može biti i lijek i otrov, zavisi kako je koristimo, pa evo nekih najčešćih zabluda o hrani koje definitivno trebate znati.

Prirodno je zdravo - da, ali ni u kojem slučaju baš sve na čemu piše da je prirodno.

Salata je dijetalna hrana - kako koja, naravno, jer u slučaju da je prelijete nekim kupovnim dressingom ili pojedete salatu iz trgovine ili restorana, budite uvjereni da je od toga zdraviji - sendvič iz te iste trgovine, koji ima i manje kalorija.

Smrznuti jogurt - govori se da je to zdrava hrana, no on ne sadrži jednaku količinu aktivnih kultura kao normalan jogurt, a kako u njega trpaju gomile šećera da bi bio ukusniji, definitivno ga treba izbjegavati.

Sok je bolji od voća - ne, niti slučajno. Cjelovito voće puno je zdravije, jer sadrži vlakna kojih u soku nema, pa nema onog osjećaja sitosti koji vas sprječava da grickate.

Začinjena hrana uzrokuje čir - u 90 posto slučajeva čir je posljedica bakterije Helicobacter pylori, a tek ostatak može otpasti na stres i začinjenu hranu. Uz to, čir je genetski predispozicioniran. Stoga, ako volite začinjeno - slobodno navalite, no pritom nemojte pušiti i piti alkohol.

12.03.2016. 11:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh