« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

5 sjajnih kardio vježbi koje nisu trčanje

Trčanje nije idealno za osobe koje imaju probleme sa zglobovima, a neki jednostavno mrze trčati

Boks je odlična zamjena
Boks je odlična zamjena (Arhiva)
Više o

veslanje

,

boks

,

kardio vježbe

,

trčanje

,

plank

Trčanje se smatra najučinkovitijom kardio vježbom jer ne samo da sagorijeva gomilu kalorija, već mnogi kažu da čini dobro i njihovom mentalnom zdravlju. S druge strane, nije idealno za osobe koje imaju probleme sa zglobovima, a neki jednostavno ne vole trčati. 

Stoga, evo pet kardio vježbi koje nemaju veze s trčanjem, a gotovo su jednako učinkovite.

Boks - ne morate ući u ring pa čak ni izaći iz kuće da biste odradili dobar trening boksa. Jednostavno kombinirajte raznolike pokrete udaranja nogama i rukama, a uz to lagano poskakujte. Tako možete trenirati gornji i donji dio tijela dok vam srce pumpa kao ludo.

Plank u pokretu - jedna od najučinkovitijih vježbi za trbušnjake i izdržljivost. No, kad kombiniramo tradicionalni plank s bilo kakvim pokretima - nastaje eksplozivni kardio trening. Najpopularniji su tzv. 'mountain climber' pokreti pri čemu 'trčite' u plank pozi.

Preskakanje užeta - lako, zabavno i jednostavno. Možete ovako vježbati bilo gdje, čak i u malim prostorima. Studije su otkrile da deset minuta intenzivnog preskakanja užeta može biti jednako učinkovito kao 30 minuta jogginga.

Veslanje - utječe na mišiće cijelog tijela - abdomen, leđa, noge i ruke. Uz pravilnu formu i visoki intenzitet dobit ćete kvalitetan trening snage i kardija.

Vožnja bicikla - idealna je za one koji ne vole trčati. Možete vježbati u teretani, ali i voziti bicikl svaki dan do posla i natrag. Dobit ćete odlične rezultate, a nećete ni primijetiti da odrađujete trening.

22.08.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh