Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2019. 09:01:00
SAVJETI

5 sjajnih kardio vježbi koje nisu trčanje

Trčanje nije idealno za osobe koje imaju probleme sa zglobovima, a neki jednostavno mrze trčati

Boks je odlična zamjena
Boks je odlična zamjena (Arhiva)

Trčanje se smatra najučinkovitijom kardio vježbom jer ne samo da sagorijeva gomilu kalorija, već mnogi kažu da čini dobro i njihovom mentalnom zdravlju. S druge strane, nije idealno za osobe koje imaju probleme sa zglobovima, a neki jednostavno ne vole trčati. 

Stoga, evo pet kardio vježbi koje nemaju veze s trčanjem, a gotovo su jednako učinkovite.

Boks - ne morate ući u ring pa čak ni izaći iz kuće da biste odradili dobar trening boksa. Jednostavno kombinirajte raznolike pokrete udaranja nogama i rukama, a uz to lagano poskakujte. Tako možete trenirati gornji i donji dio tijela dok vam srce pumpa kao ludo.

Plank u pokretu - jedna od najučinkovitijih vježbi za trbušnjake i izdržljivost. No, kad kombiniramo tradicionalni plank s bilo kakvim pokretima - nastaje eksplozivni kardio trening. Najpopularniji su tzv. 'mountain climber' pokreti pri čemu 'trčite' u plank pozi.

Preskakanje užeta - lako, zabavno i jednostavno. Možete ovako vježbati bilo gdje, čak i u malim prostorima. Studije su otkrile da deset minuta intenzivnog preskakanja užeta može biti jednako učinkovito kao 30 minuta jogginga.

Veslanje - utječe na mišiće cijelog tijela - abdomen, leđa, noge i ruke. Uz pravilnu formu i visoki intenzitet dobit ćete kvalitetan trening snage i kardija.

Vožnja bicikla - idealna je za one koji ne vole trčati. Možete vježbati u teretani, ali i voziti bicikl svaki dan do posla i natrag. Dobit ćete odlične rezultate, a nećete ni primijetiti da odrađujete trening.

22.08.2019. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-sjajnih-kardio-vjezbi-koje-nisu-trcanje/120206/