« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ISPROBAJTE

5 savjeta za zdravu i vitalnu jesen

Brdo jesenskih plodova koji će vam pomoći da prođete zdravi i vitalni kroz ovo godišnje doba i pripremite se za zimu je stiglo, što s njima?

Kako iskoristiti jesen za zdravlje
Kako iskoristiti jesen za zdravlje (Arhiva)
Više o

jesen

,

jesenske namirnice

,

zdravlje

,

savjeti

Jesen je stigla, s njom i čudno vrijeme, raznorazni virusići i bakterijice, svakodnevni stres i - brdo jesenskih plodova koji će vam pomoći da prođete zdravi i vitalni kroz ovo godišnje doba i pripremite se za zimu.

Što treba raditi? Evo 5 dobrih savjeta:

Jačajte svoj imunitet.- promjena godišnjeg doba je savršeno vrijeme da poboljšate svoj imunološki sustav. Neki od savjeta koji će vam pomoći u tome su: pijte puno svježe vode, jedite dosta sirove hrane (voća i povrća), češnjaka, gljiva, probiotika, B, C i D vitamine, propolisa i meda. Osim toga  vježba i rekreacija će također pomoći u jačanju vašeg imuniteta.

Jedite u jesenskim bojama - jesen je godišnje doba toplih, zemljanih boja pa jedite namirnice koje su obojene u tamno zelenu, tamno žutu i narančastu.  Jedino pravilo glasi: što je voće šarenije, bolje je za vaše zdravlje i imunitet.

Nemojte se ulijeniti- tijekom ljetnih dana mnogo vremena provodimo vani, u šetnjama i na plažama, no s prvim jesenskim danima mnogi se zatvore u svoje kuće. Nemojte dopustiti da vas niže temperature zaustave u rekreaciji. Jedan od načina da prebacite aktivnost unutar svoja četiri zida je taj da doma počnete vježbati jogu.

Uvijek kupujte sezonsku hranu - sada kada je došlo novo godišnje doba, vrijeme je i da promijenite svoju prehranu i uživate u ukusnim namirnicama koje nam nudi jesen. Zato jedite svježe bundeve, peršin, batat, buče, repu, jabuke, kruške, smokve, pa čak i brusnice. Neka od jela koje možete pripremati su juha od bundeve, pečeno korjenasto povrće, karamelizirane kriške i hrskave pite od jabuka.

Živite u skladu sa godišnjim dobom - u skladu s tim kako se vrijeme mijenja, promijenite i vi neke svoje životne odluke. Kraći dani i duže noći savršeni su izgovori za to da više vremena posvetite sebi. Iskoristite jesen za opuštanje kod kuće u svojoj omiljenoj pidžami. Gledajte filmove, pijte čaj ili počnite pisati knjigu o kojoj ste oduvijek sanjali.

Sve u svemu - uživajte u jeseni!

29.09.2016. 18:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh