« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ISPROBAJTE!

5 savjeta za ulazak u Novu godinu s vitkom linijom

Da, blagdani su tu i hrane na stolovima ima i previše, pa ako želite ući u onu haljinu za doček... poslušajte ove savjete

Vitki do i iza Nove
Vitki do i iza Nove (Screenshot)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

zima

Vitka linija niti u jednom dijelu godine nije ugroženija nego zadnjih dana u godini - prvo božićni blagdani s hrpama hrane i kolača, onda tjedan u kojem se svi ostaci detaljno počiste, a nakon toga doček Nove i opet čišćenje - stvarno rijetki mogu proći kroz to razdoblje bez dodatnih kilograma.

No, taj tjedan između je vrlo kritičan i iz razloga što se obično za doček odabere neka odjeća koja, kao po pravilu, postaje premalena uz dodatnih par kilograma. 

Stoga, ako ne želite potrošiti dodatnu lovu za doček kupovinom nove odjeće, a i stalo vam je do vašeg zdravlja, evo nekoliko odličnih savjeta...

Izbacite teško probavljivu hranu - u svaki obrok uvrstite povrće. Naviknite svojte tijelo na konzumaciju zelenih namirnica. Nemojte u potpunosti mijenjati prehrambene navike, već ukomponirajte zdrave sastojke sa svime što unosite u organizam, poručuje Kimberly Snyder, nutricionistkinja i autorica članaka o zdravlju u New York Times-u, spisateljica knjige Beauty Detox. Takva hrana smanjit će vam rizik od raka ikardiovaskularnih bolesti. Počnite dobrim navikama u 2018. kako biste svoje tijelo, a i kilažu doveli u balans. Kada se zasitite, prestanite jesti.  

Jedite hranu bez glutena - namirnice koje ne sadrže gluten su: riža, kukuruz, proso, amarant, heljda, quinoa. Sve vrste voća (smrznuto i suho). Mliječnu čokoladuzamnijenite crnom. Kruh pecite od bezglutenskog brašna. Ovo je od izuzetne važnosti za vitaminsko - mineralni sustav i obranu organizma od bolesti.  

Jedite juhe - Dobra stara bakina kuhinja održat će vas zdravima. Najedite se špinata, luka, brokule, juhe. Svakoga dana pojedite barem jedan topli obrok. Na poleđini proizvoda čitajte što je sve sadržano u pakiranju. Ne uzimajte kemijski zatrovane namirnice.  

Kolači bez šećera - vjerovali ili ne, oni mogu biti podjednako ukusni kao i oni sa šećerom. Danas postoji mnogo trgovina bio hranom koje nude raznolike poslastice s nula šećera za vaše nepce. Na internetu ćete naći slasne recepte za pripremu keksiju bez šećera.  

Pazite na unos magnezija - on stvara bjelančevine, doprinosi energiji i pomaže skladnoj funkciji živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sustava. Zaslužan je za jačanje kostiju i zubiju. 

20.12.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh