« Život
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

5 savjeta za liječenje slomljenog srca

Kao što ste se u zaljubljenosti nepresteno smješkali, sada svako malo plačete isto tako bez apsolutno ikakovg valjanog razloga... pa onda napravite ove stvari

Zaliječite slomljeno srce
Zaliječite slomljeno srce (Arhiva)
Više o

ljubav

,

savjeti

,

slomljeno srce

Osim gubitka bliske osobe, prekid je vrlo često najbolnija i najteža točka u našem životu, koja nas može dotući i emocionalno i fizički. Malo je tako jadnih stanja kao onih u kojima se osjećamo poniženo, odbačeno i nepotrebno.

Možemo to stanje usporediti sa svojevrsnim "obrnutim zaljubljivanjem". Kao što ste se u zaljubljenosti nepresteno smješkali, sada svako malo plačete isto tako bez apsolutno ikakovg valjanog razloga; kao što ste onda provodili mnoge sate, pogotovo noćne, u fizičkoj bliskosti ili beskonačnim razgovorima, sada grlite jastuk i satima, pogotovo noćnim, nastavljate voditi beskonačne dijaloge u glavi, "govoreći" sve što vam se čini da ste propustili reći, uvjeravajući drugu stranu da je pogriješila kad vas je ostavila; kao što vam nije bila jasna vaša sreća kad vas je ta osoba zavoljela, tako ni sada nemate nikakvog objašnjenja zašto ste odjednom sami...

Sve je to normalno i najčešće potrebno da bi se izgradila nova stvarnost. Najvažije je probati ostati pozitivan i gledati na sve kao priliku za upoznavanje sebe, učenje o odnosima i kao mogućnost da pomognemo sami sebi.

Slijedi nekoliko, od bezbroja drugih načina kako krenuti dalje kada se sve sruši, kako se pomaknuti iz mrtve točke u kojoj bismo najradije nestali.

1. Družite se

Društvena interakcija je vrlo važni aspekt i jedan od temeljnih ključeva koji nam pomaže da krenemo dalje u novu fazu života.

Savršeno je razumljivo da se svježe nakon prekida osjećate izolirano i da vama struji bezbroj jakih osjećaja zbog kojih se ne osjećate dobro u društvu. No, važno je nastaviti društveni život, redovito viđati obitelj i prijatelje, a ne se povući i sve pokušati riješiti u samoći.

Oduprite se porivu da budete sami i pokušajte ne odbijati pozive za družnje koje dobivate od osoba do kojih vam je stalo. Društvo dragih osoba će vam pomoći da brže zacijelite i omogućiti vam da krenete dalje bez tolikog osjećaja tuge i boli, koliki biste imali da ga pokušavate iznijeti sami.

Svih pet savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

01.06.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh