« Seks
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
NAVALITE

5 razloga zašto ženama treba više seksa

Osim smanjivanja stresa, seks je dobar i za smanjivanje rizika od raka i srčanog udara, kao i za povezivanje i buđenje ponovnih strasti s partnerom

Evo par dobrih razloga za seks
Evo par dobrih razloga za seks (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

žene

,

seks

Seks je dobar za... sve, više manje, od raspoloženja do smanjivanja rizika od raznih boleština, kao i za povezivanje s partnerom i uživanje. No, osim toga ima još nekoliko vrlo zanimljivih učinaka...

Boli vas glava? Seks je rješenje za te probleme - iako žene većinom izbjegavaju seks famoznom riječima'boli me glava', nekad je to i istina. A upravo u tom slučaju, seks je rješenje. Seksualna stimulacija (uključujući masturbaciju) i orgazam mogu pomoći u kontroli boli. Obje aktivnosti smanjuju osjećaj boli i povećavaju prag boli. Samostalno stimulacija putem masturbacije može smanjiti simptome menstrualnih grčeva, artritisa, pa čak i glavobolje. 

Poboljšava žensku kontrolu mjehura - urinarna inkontinencija pogađa oko 30% žena u nekom trenutku života. Redoviti orgazmi jačaju mišiće dna zdjelice. Orgazam aktivira iste mišiće koje žene koriste kada rade Kegelove vježbe. Nakon što ojačete mišićezdjelice, manji je rizik od 'nesreća' i istjecanja mokraće.

Seks, ali i masturbacija poboljšavaju fizičku kondiciju - analiza objavljena u Frontiers in Physiology otkrila je da seks prije natjecanja ili nema utjecaj na rezultate sportaša ili im čak daje dodatan poticaj, suprotno popularnom uvjerenju. Što su više sportaši masturbirali ili imali seksualne odnose, pokazali su bolju agilnost, brzinu i snagu.

Više seksa - manje bolovanja - usporedba seksualno aktivnih ljudi s njihovim suprotnostima, pokazala je da seks poboljšava imunološki sustav i pomaže tijelu da stvara antitijela koja pomažu u borbi organizma protiv bakterija, virusa i drugih mikroba koji su uzrok uobičajenih bolesti. Naravno, seks nije jedini faktor kako bi osnažili imunitet: pravilna prehrana, vježbanje i san doprinose boljoj obrani protiv zaraznih bolesti.

Žene koje se češće seksaju imaju bolje pamćenje - zaključak nedavnog istraživanja objavljenog u Archives of Sexual Behavior ne može biti pogrešan. Što češće su se žene seksale, imale su bolje rezultate na testu pamćenja riječi. Istraživači vjeruje da seks može stimulirati rast stanica u hipokampusu, području mozga koji pohranjuje sjećanja.

03.02.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh