« Život
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
OPA :)

5 razloga zašto trebate spavati goli

Cijeli niz istraživanja posvećen je načinima zdravog spavanja, i većina od njih slaže se s tim da treba spavati gol

Odjeća vam je u krevetu višak...
Odjeća vam je u krevetu višak... (Arhiva)
Više o

koristi

,

bolje spavanje

,

spavati gol

Zdrav san neophodan je za zdravlje i dobro raspoloženje, a izgleda da je jedan od najlakših načina za stizanje do njega - spavanje bez odjeće.

Cijeli niz istraživanja posvećen je načinima zdravog spavanja, i većina od njih slaže se s tim da treba spavati gol.

Ako još ne vjerujete, evo 5 dobrih razloga da pidžamu ili spavaćicu ostavite u ormaru:

Češći seksualni odnosi - veća je vjerojatnost da će se poboljšati intimni odnosti među partnerima koji spavaju goli. Tijelo uz tijelo golog partnera povećat će želju za seksom, ali vjerojatno i to da ćete razmišljati kako seks učiniti kvalitetnijim.

Gubitak kilograma - spavanje bez odjeće i donjeg rublja snižava tjelesnu temeperaturu i potiče dublji san. Ako imate kvalitetniji san veće su šanse za uspješniji gubitak kilograma.

Kvalitetniji san - smanjenje tjelesne temperature ne samo da vam pomaže da brže zaspite, nego vam također pomaže da bolje spavate.

Manje stresa - oksitocin koji se oslobađa kada spavate goli s vašim partnerom utječe i na smanjenje stresa, a samim time i na dublji i kvalitetniji san.

Sretnija veza - istraživanje koje je proveo Cotton USA pokazalo je kak osu sretniji parovi oni koji spavaju goli. Kontakt kože s kožom vašeg partnera oslobađa oksitocin u tijelu koji pruža osjećaj smirenosti i sreće.

17.03.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh