« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
EH, DA...

5 razloga zašto ste stalno umorni

Ako imate problem stalnog umora, a zapravo spavate prilično dobro i dovoljno, nešto nije u redu - pa evo glavnih razloga

Koji su razlozi stalnog umora?
Koji su razlozi stalnog umora? (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

problemi

,

stalni umor

Spavate kvalitetno i dovoljno, no ipak se budite umorni i to se ponavlja iz dana u dan? Možda se među ovih pet točaka krije uzrok vašem umoru.

Bolest - problemi sa štitnjačom, dijabetes  ili manjak željeza mogu utjecati na to da se, usprkos dobrom snu, osjećate umorno. 

Dehidracija organizma - jedan od glavnih razloga da se ne osjećate odmorno nakon osmosatnog, kvalitetnog sna je manjak vode u organizmu. Bez dovoljno vode u tijelu, pada krvni tlak i otežava opskrbu mozga kisikom što dovodi do umora i opće slabosti. Pijet kroz dan i ne zaboravite popiti čašu vode prije spavanja. 

Manjak minerala u tijelu - minerali igraju ključnu ulogu u održavanju balansa organizma.  Magnezij pomaže održavanju zdrave razine šećera u krvi i zdravlju mišića. Nedostatak magneziaj može uzrokovati umor, stoga jedite što više zelenog lisnatog povrća kako biste kvalitetno spavali i budili se odmorni.

Opijanje - imate naviku 'zalomiti' vikendom? Možda i preko tjedna? Iako ćete nakon toga sigurno dobro odspavati, vaš organizam se neće tako lako oporaviti jer je, zbog unosa alkohola, dehidriran. Također, supsatnce iz alkohola mogu utjecati na kvalitetu sna na način da ne možete utonuti u dubok san. 

Problemi s probavom - jedan od glavnih 'krivaca' za kvalitetan san je melatonin, hormon koji se stvara u epifizi, u mozgu, ali glavni njegov građevni sastojak - serotnonin, stvara se u crijevima. stoga kako biste imali kvalitetan san, održavajte zdravlje svojih crijeva i jedite hranu bogatu vlaknima te pijte dovoljno vode. 

01.02.2018. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.06.2022. 08:21
    Bolestan organizam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh