« Život
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
ŽIVOT

5 razloga da znate da vam je dobro u životu

Neka vam negdje na pameti uvijek bude rečenica Winstona Churchilla: Uspjeh znači ići od neuspjeha do neuspjeha, a ne izgubiti entuzijazam

Zapravo vam je čisto OK...
Zapravo vam je čisto OK... (Arhiva)
Više o

život

,

dobrota

,

dobar život

Mislite li da vam je u životu loše? Nemojte očajavati jer, zapravo, nije vam uopće loše, a evo i dobrih razloga zašto je tome tamo... 

Neka vam negdje na pameti uvijek bude rečenica Winstona Churchilla: Uspjeh znači ići od neuspjeha do neuspjeha, a ne izgubiti entuzijazam.

Imate hranu i čistu vodu za piće - hrana je jedan od blagoslova koje najviše podcjenjujemo, a opet, kada ne jedemo nekoliko sati, osjetimo koliko nam je važna. Uzmite si vremena i uživajte u svom sljedećem obroku, doživite svaki zalogaj i prisjetite se da životna sreća leži u uživanju u jednostavnim stvarima, poput komada čokoladne torte. Oko 783 milijuna ljudi na svijetu nema pristup čistoj vodi. Zato budite zahvalni na čistoj pitkoj vodi i punim plućima uživajte u njezinu zdravom okusu.

Imate/imali ste posao - ako ste ostali bez posla, nemojte očajavati. Možda je ovo prilika koju ste čekali kako biste radili nešto što zaista volite. Nastavite tražiti, nastavite se nadati i zapamtite da marljivim radom i vjerom u sebe možete postići i ono što vam se na prvu čini nemogućim.

Težite tome da budete bolji - činjenica da se osjećate malo potišteno kada ne postignete ono što ste željeli pokazuje da se trudite. To znači da uvijek pokušavate biti bolji i dok god nastavite to raditi, sreća, uspjeh i ljubav će doći - samo nemojte odustati. Albert Einstein je rekao: Nije da sam tako pametan, samo ne odustajem od problema. Zato nikada ne prestanite težiti biti sve ono što možete biti.

Učite na vlastitim greškama - učiti na vlastitim greškama znači živjeti. Nitko nije rekao da je život lagan, i dok izbočine na cesti mogu boljeti, putovanje se itekako isplati. Prisjetite se svojih neuspjeha i poraza. Sada vam je sigurno jasno da se sve to dogodilo s razlogom kao dio nekog većeg plana. Svaka poteškoća dovela vas je do "mjesta" na kojem ste danas, svako iskušenje oblikovalo vas je u snažnu i otpornu osobu kakva ste danas. Idite dalje kroz život znajući da vas je svako iskustvo učinilo osobom kakva trebate biti.

Znanje vam je svugdje dostupno - ako su vam izvori informacija i znanja nadohvat ruke, znači da vam u životu ide dobro. Znanje je moć, pa ugrabite tu moć i neka vam ona bude pomoćnik u ostvarivanju vaših snova. Iskoristite sve prilike za učenje na koje naiđete.

 

03.02.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.02.2021. 17:35
    duhovno bogat
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh