« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

5 razloga da počnete vježbati jogu

Ako se još niste odlučili isprobati blagodati joge, evo pet odličnih razloga da se napokon odlučite za ovu tehniku

Vrijeme je za vježbanje
Vrijeme je za vježbanje (Arhiva)
Više o

joga

,

vježbanje

Joga ne gubi na popularnosti bez obzira na sve novotarije kojima nas treneri zasipaju svakodnevno, što je posljedica činjenice da se radi o davno stvorenom sustavu vježbanja koji usklađuje tijelo i um.

Ako se još niste odlučili isprobati blagodati joge, evo pet odličnih razloga da se napokon odlučite za ovu tehniku.

Jača metalno zdravlje - joga je puno više od običnih položaja tijela. Donosi mir, pruža priliku za meditaciju i osigurava relaksaciju - upravo se zato sve više ljudi odlučuje za jogu zbog prednosti za mentalno, a ne fizičko zdravlje.

Mijenja tijelo - intenzivni tipovi joge poput Ashtange, Vinyase, Hot Vinyase i ostali oblici tzv. Power joge rade ogromne promjene za vaše tijelo. Možete izgubiti kilograme, ali neizbježno je da ćete se utegnuti i ojačati mišiće.

Poboljšava san - još jedna značajna prednost joge je bolja kvaliteta sna. Neki položaji u jogi namijenjeni su upravo za opuštanje mišića i uma prije spavanja. Studije su pokazale da mala količina fizičke aktivnosti prije kreveta može pomoći da brže utonemo u san i dublje spavamo.

Uklanja bol - kad se joga vježba pod nadzorom profesionalca, može značajno pomoći u uklanjanju bolova u tijelu. Brojne studije su dokazale učinke joge na pacijente koji imaju bolove u leđima, artritis, glavobolje i ostalo. Čak i sportaši koji vježbaju jogu osjećaju brži oporavak tijela.

Uklanja stres - joga nas uči kako disati, a te metode disanja sigurno ćete iskoristiti u svakodnevnom životu. Fraza 'duboko udahnite' znači puno više. Pravilnim disanjem možemo kontrolirati emocije i laše prebroditi i najstresnije situacije. 

30.06.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.06.2019. 09:56
    jogu treba vjezbat dobra za zdravlje i živce
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh