5 plodova koje ne trebate guliti
Osim što ćete uštedjeti vrijeme, zadržat ćete i mnoge hranjive sastojke i okuse koji bi se izgubili guljenjem
Neke vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo guliti, iako nam je to ustaljena praksa.
Osim što ćete uštedjeti vrijeme, zadržat ćete i mnoge hranjive sastojke i okuse koji bi se izgubili guljenjem.
Stoga, evo 5 plodova koji su zdraviji neoguljeni:
Jabuke - mnogi uklanjaju koru jer je nju teško sažvakati, ali kora jabuke je bogata vlaknima, koja će vas zasititi i pomoći probavi
Krumpir - uobičajeno je da se za pire krumpir, krumpir salatu, pa čak i pečeni krumpir, odstranjuje kora. Ali to je loša ideja, jer 20 posto hranjivih vrijednosti, kao što je vitamin B, tragovi minerala i vlakana, dolaze iz kore. Krumpir samo dobro operite.
Mrkva - sve dok je dobro operete, nema nikakvog razloga da je gulite.
Patlidžan - kora patlidžana sadrži fitonutrijent nasunin - jak antioksidans koji pomaže u borbi protiv oštećenja stanicaa zbog kojih dolazi do starenja ili bolesti.
Svježi krastavci - iako može biti malo gruba, kora tamnozelenih krastavaca je odlična za jačanje imuniteta jer sadrži antioksidanse i vlakna, koji sprječavaju zatvor.
Novi komentar