« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
ZAPAMTITE!

5 navika koje privlače višak kilograma

Mnoge stvari radimo bez da smo ih svjesni, a jednom kada prepoznamo gdje griješimo, mršavljenje ide puno brže

Ne, ne lijepe se za vas sami od sebe...
Ne, ne lijepe se za vas sami od sebe... (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

loše navike

Loše navike uglavnom su glavni razlog zašto ste nakupili višak kilograma, no ujedno su vjerojatno i odgovor na pitanje zašto tako sporo mršavite.

Naime, mnoge stvari radimo bez da smo ih svjesni, a jednom kada prepoznamo gdje griješimo, mršavljenje ide puno brže.

Stoga, evo pet najčešćih pogrešaka koje možemo svrstati pod navike...

Loš raspored obroka - istraživanja su pokazala kako neispravan raspored hranjenja dodaje suvišne kilograme. Tijelo jednostavno ne zna kada će dobiti sljedeću hranu pa sve zadržava. Pronađite raspored obroka koji će vam odgovarati i drastično ćete ubrzati metabolizam.

Manjak kalcija - kalcij je krucijalan u održavanju metabolizma. Ukoliko ste intolerantni na mliječne proizvode, postoje drugi načini za unos kalcija koji će vam pomoći da otpustite onih nekoliko posljednjih kilograma. 

Manjak proteina - proteini su bitna skupina namirnica u održavanju savršene kilaže. U usporedbi s ugljikohidratima, proteini djeluju na metabolizam i nakon probavljanja. Zbog njih se osjećate sito puno duže, a na kraju konzumirate manje kalorija. 

Premalo jedete - nemojte drastično smanjivati broj kalorija koje unosite jer tijelo automatski prelazi u stanje izgladnjivanje. Metabolizam se odmah usporava kako bi tijelo moglo "preživjeti" i tako zadržava mast. Pripazite na unos kalorija i izračunajte koliko vam doista treba za zdravo mršavljenje. 

Predugo sjedite - duže vremena u sjedećem položaju može imati loš efekt na metabolizam i usporava ga. Mnoge su studije povrdile da bi se ljudi koji rade u uredu trebali dići i rastegnuti svakih 30 minuta kako bi tijelo nastavilo normalno raditi. 

12.01.2019. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh