« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
MA DA?

Veća guza - bolje zdravlje

Osobe kojima je veći postotak masti u stražnjici, a manji na trbuhu, rukama i području oko srca, uglavnom su zdravije i otpornije na različite bolesti

Zdravlja kao u priči...?
Zdravlja kao u priči...? (Arhiva)
Više o

žene

,

guza

,

veličina

Velike pozadine, da ne kažemo guze, vratile su se zadnjih godina na velika vrata u modu putem slavnih pozadina Jennifer Lopez i Kim Kardashian, a ako mislite da je to loše za žene - prevarili ste se, upravo je suprotno.

Naime, istraživanje koje je provedeno na Oxfordu na 16.000 žena došlo je do zanimljivog zaključka -  potvrdilo je da žene s izraženijim i većim stražnjicama imaju snažniju otpornost na kronične bolesti, ali i da su u prosjeku pametnije od onih s manjom pozadinom.

Istraživanje je provedeno na 16.000 žena, a znanstvenici su došli do zaključaka da žene s velikim stražnjicama imaju niži kolesterol i višu razinu omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u boljem funkcioniranju mozga i očuvanju njegovog zdravlja.

Pokretač istraživanja, liječnik Konstantinos Manolopoulos, istakao je da se sve svodi na raspoređenost masti u tijelu.

Osobe kojima je veći postotak masti u stražnjici, a manji na trbuhu, rukama i području oko srca, uglavnom su zdravije i otpornije na različite bolesti.

Dakle, recept za zdravlje i pamet - rit k'o Velebit, kako bi rekli naši stari...

12.01.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh