Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2019. 15:46:00
ZAPAMTITE!

5 navika koje privlače višak kilograma

Mnoge stvari radimo bez da smo ih svjesni, a jednom kada prepoznamo gdje griješimo, mršavljenje ide puno brže

Ne, ne lijepe se za vas sami od sebe...
Ne, ne lijepe se za vas sami od sebe... (Arhiva)

Loše navike uglavnom su glavni razlog zašto ste nakupili višak kilograma, no ujedno su vjerojatno i odgovor na pitanje zašto tako sporo mršavite.

Naime, mnoge stvari radimo bez da smo ih svjesni, a jednom kada prepoznamo gdje griješimo, mršavljenje ide puno brže.

Stoga, evo pet najčešćih pogrešaka koje možemo svrstati pod navike...

Loš raspored obroka - istraživanja su pokazala kako neispravan raspored hranjenja dodaje suvišne kilograme. Tijelo jednostavno ne zna kada će dobiti sljedeću hranu pa sve zadržava. Pronađite raspored obroka koji će vam odgovarati i drastično ćete ubrzati metabolizam.

Manjak kalcija - kalcij je krucijalan u održavanju metabolizma. Ukoliko ste intolerantni na mliječne proizvode, postoje drugi načini za unos kalcija koji će vam pomoći da otpustite onih nekoliko posljednjih kilograma. 

Manjak proteina - proteini su bitna skupina namirnica u održavanju savršene kilaže. U usporedbi s ugljikohidratima, proteini djeluju na metabolizam i nakon probavljanja. Zbog njih se osjećate sito puno duže, a na kraju konzumirate manje kalorija. 

Premalo jedete - nemojte drastično smanjivati broj kalorija koje unosite jer tijelo automatski prelazi u stanje izgladnjivanje. Metabolizam se odmah usporava kako bi tijelo moglo "preživjeti" i tako zadržava mast. Pripazite na unos kalorija i izračunajte koliko vam doista treba za zdravo mršavljenje. 

Predugo sjedite - duže vremena u sjedećem položaju može imati loš efekt na metabolizam i usporava ga. Mnoge su studije povrdile da bi se ljudi koji rade u uredu trebali dići i rastegnuti svakih 30 minuta kako bi tijelo nastavilo normalno raditi. 

12.01.2019. 15:46:00
http://metro-portal.hr/5-navika-koje-privlace-visak-kilograma/116375/