« Život
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ZZZZ

5 napitaka koji će vas uspavati kao bebu

Kao protuteža kavi i alkoholu postoji niz napitaka koji djeluju upravo suprotno, opuštaju i pomažu ti utonuti u san

Ovoga se možete lako riješiti
Ovoga se možete lako riješiti (Arhiva)
Više o

nesanica

,

problemi sa spavanjem

,

lijek protiv nesanice

,

sok od višnje

,

toplo mlijeko

,

čaj od matičnjaka

Problemi sa spavanjem su, nažalost, postali tužan dio svakodnevnice sve više ljudi - ubrzani ritam života, stres u golemim količinama i nezdrava prehrana samo su neki od razloga što navečer više ne možete leći u krevet i spokojno zaspati.

Kofeinski napici i alkohol neprijatelji su sna i u večernjim satima najbolje ih je izbjegavati. Kao protuteža, postoji niz napitaka koji djeluju upravo suprotno, opuštaju i pomažu vam utonuti u san.

Čaj od kamilice i lavande - ima arome koje će vas sigurno opustiti. Zanimljivo je da istraživanja pokazuju da već sam miris lavande umiruje i čak djeluje sedativno.

Čaj od matičnjaka - zbog svog umirujućeg djelovanja koristi se kao pomoć pri nesanici već stotinama godina.

Smoothie od banane - smiksajte jednu manju bananu, šalicu zobenog mlijeka i čajne žličice meda osigurat će magnezij, kalij i ponešto vitamina B skupine koji će doprinijeti sveukupnom opuštanju.

Sok od višanja - pravi adut protiv nesanice budući da predstavlja najznačajniji prehrambeni izvor melatonina. Uzimanje 250 mililitara soka od višnje ujutro i navečer tijekom 2 tjedna značajno je smanjilo intenzitet nesanice u odnosu na kontrolnu skupinu u zanimljivom istraživanju.

Toplo mlijeko - drevni napitak za liječenje nesanice. Tajna leži u činjenici da mlijeko sadrži aminokiselinu triptofan koja se u tijelu transformira u hormon serotonin, nužan za dobar san.

16.01.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh