5 namirnica za borbu protiv celulita
Ako imate rupice na mjestima na kojima ih ne želite, razmislite o povećanju unosa ovih moćnih namirnica
Celulit je muka. Točka. Većina žena ga ima i pokušava ga se riješiti, no to nije lako, da ne kažemo nemoguće. Naravno, tržište je puno suplemenata, losiona i drugih preparata za kožu koji tvrde da smanjuju celulit, ali prodaju se s minimalnim dokazima o njihovoj učinkovitosti.
Ovi proizvodi mogu privremeno zategnuti gornji sloj kože, ali slabo pomažu u rješavanju osnovnog problema. Umjesto toga, čini se da fokusiranje na zdravo ponašanje kao što je upravljanje težinom, zdrava prehrana, hidratacija i adekvatna fizička aktivnost pruža veću podršku u kontroli prisustva celulita na duge staze.
Dobitna strategija za minimiziranje celulita je odrediti kako možete izgubiti tjelesnu masnoću i povećati mišićnu masu. Dodatna težina može učiniti celulit vidljivijim.
To vjerojatno znači da se fokusirate na stvaranje kalorijskog deficita tamo gdje to ima smisla u vašem načinu života, kao što je kontrola porcija, manje dodavanja ulja ili smanjenog dodavanja šećera u vašoj prehrani. Također može značiti povećanje rutine vježbanja da biste uključili dodatni dan kardiovaskularne aktivnosti ili treninga otpora.
Banane - banane se obično prepoznaju kao izvor kalija, minerala koji je povezan s kontrolom oteklina jer ima inverznu vezu s natrijem. Zadržavanje tekućine zbog visokog unosa soli u prehrani može dovesti do otetklina koje mogu povećati pojavu celulita
Borovnice - dokazano je da je jedenje voća, uključujući borovnice i povrće, povezano s nižom tjelesnom težinom. Ovaj pregled iz European Journal of Nutrition također vuče uvjerljivu vezu između konzumiranja voća i povrća i smanjenog rizika od kroničnih bolesti kao što je visok krvni tlak.
Gljive - gljive su meso biljnog carstva. Pružajući bogat i pikantan ukus gdje god se nađu, gljive se nalaze u mesnim jelima gdje se miješaju s piletinom ili govedinom kako bi poboljšale okus i prehranu.
Kruške - kruške su jedno od najvlaknastijih vrsta voća i vjerojatno ćete se osjećati zadovoljnim s manjom količinom ako ova hrana postane užina ili vrijeme za obrok, nadoknađujući veće porcije na drugim mjestima. Razmislite o tome da kruške narežete u salatu, umočite u putar od kikirikija ili umiješate u zobenu kašu.
Leća - leća i druge mahunarke kao što su crni grah, slanutak i slično odlični su izvori vlakana. Također je utvrđeno da proizvode skroman gubitak težine za ljude koji ih redovno konzumiraju, kao što je istraženo u anallizi u American Journal of Clinical Nutrition.
Dakle, osim svega što radite, jedite i ove stvari...
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar