« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
PROČITAJTE

5 namirnica koje treba izbjegavati prije seksa

Ukoliko se planirate upustiti u seks, osim o higijeni, trebali biste povesti računa o tome što ste, neposredno prije odnosa, unijeli u tijelo po pitanju hrane

Ove namirnice napravit će probleme
Ove namirnice napravit će probleme (Shutterstock)
Više o

piće

,

hrana

,

seks

,

slatkiši

,

začinjena hrana

Seks može biti prilično traumatično iskustvo u slučaju da prije njega konzumirate namirnice koje bi vam mogle uzrokovati probleme, a evo koji su to:

Alkohol - alkoholna pića negativno utječu na mušku potenciju, ali usporava i dosezanje ženskoga orgazma. Ako, pak, morate popiti nešto, nastojte da to bude čaša crnoga vina, jer ono potiče cirkulaciju. Crno vino u kombinaciji s kockicom tmne čokolade, s visokim postotkom kakaa, bit će savršen međuobrok za seks.

Kava - ako ste namjeravali popiti kavu, kako biste dobili energije, odmah odustanite i radije popijte šalicu zelenoga čaja. Kava, naime, može potaknuti tjeskobu, a to nije dobar uvod u ljubavni čin.

Procesirana hrana - procesiranu se hranu ubrajaju jela poput hrenovki i kobasica, koje su prepune soli, šećera i masnoća. To usporava cirkulaciju i probavu, a uzrokuje letargičnost i bezvoljnost, a to nikako ne želite prije ljubavnoga čina.

Slatkiši - bez obzira na sve reklame, ljubavne savjete i ine poveznice slatkiša i seksa, preporuča se da se slatkiši ipak ne konzumiraju prije ljubavnoga čina. Slatkiši izazivaju brzi rast inzulina, ali i njegov nagli pad, što rezultira opadanjem razine hormona u tijelu. Istraživanja pokazuju da konzumacija glukoze utječe na pad razine testosterona kod muškaraca i do dva sata nakon jela.

Začinjena hrana - vodite računa da neposredno prije seksa ne jedete ljutu hranu, jer ona može izazvati želučane tegobe, a to će vam bitno utjecati na libido. Osim toga, jako začinjena hrana i oralni seks ne idu baš zajedno. S druge strane, u korist ljute hrane ide podatak da je razina testosterona kod muškaraca koji je vole nešto viša nego kod onih koji vole blago začinjenu hranu.

21.02.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh