« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MA DA?!

Svađajte se, dobro je za vas!

Svađa se obično shvaća kao problem u braku, što i jest u slučajevima da je postala uobičajen obrazac ponašanja, no povremeno se treba dobro istresti jedan na drugoga

Besmisleno deranje je jedno, a konstruktivna svađa nešto sasvim drugo
Besmisleno deranje je jedno, a konstruktivna svađa nešto sasvim drugo (Shutterstock)
Više o

svađa

,

veza

,

svađanje

Svađa može biti i konstruktivan način rješavanja problema, tvrde stručnjaci za veze koji preporučuju da se ne ustežemo izraziti svoje osjećaje.

Naravno, svađa treba ipak biti djelomično kontrolirana - ne treba se jednostavno istresti na partnera ne pazeći pritom na riječi koje koristimo, jer uvredama u svađi nema mjesta. 

Zanimljivo istraživanje pokazalo je da partneri koji se ne boje suprotstaviti mišljenja u konstruktivnoj svađi imaju čak deset puta veće šanse da njihova veza bude sretna od onih koji se libe iskazati svoje prave osjećaje.

Naime, potiskivanje negativnih emocija napravit će upravo suprotno od onoga što želimo - nećemo svađu držati pod kontrolom, već ćemo sebi donijeti nove probleme, veći stres i muku.

Kako je nedostatak komunikacije uzrok četiri od pet rastava, razmislite još jednom hoćete li sljedeći put progutati ili ipak krenuti u ... svađu.

21.02.2016. 21:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh