« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE :)

5 namirnica koje produžuju život

Iako još uvijek nije potpuno jasno kakvu ulogu hrana igra u upalnim procesima, tim britanskih znanstvenika došao je do zaključka da sljedećih 5 namirnica može usporiti upalne procese

Crno grožđe puno je resveratrola
Crno grožđe puno je resveratrola (Shutterstock)
Više o

zeleni čaj

,

crno grožđe

,

namirnice

,

dug život

,

luk

,

kurkuma

,

acai bobice

Dug život cilj je svima, makar i podsvjesno, a svjesno radimo sve ne bismo li ga skratili - pušimo, pijemo previše alkohol, jedemo previše šećera i masti... sve dok se ne razbolimo i uhvati nas panika.

Najveći problem je zapravo poticanje upalnih procesa u tijelu lošom prehranom i nezdravim stilom života, a iako znanstvenicima nije do kraja jasno kako hrana utječe na upalne procese, sigurni su da ih ovih pet namirnica usporava, štiteći na taj način naše zdravlje.

Pa da vidimo što to treba konzumirati na svakodnevnoj osnovi kako bismo zaštitili svoje tijelo od upala i bolesti.

Acai bobice - bogate su vanilinskom kiselinom koja smanjuje izlučivanje citokina, medijatora raznih upalnih procesa u tijelu. I ne, ne skidaju kilograme onako kako se govori, ali su stvarno izuzetno zdrave.

Crno grožđe - puno je jednog od najsnažnijih antioksidansa, resveratrola, koji ima snažne pozitivne učinke na zdravlje. Ipak, zbog svih ostalih sastojaka, nemojte se baš pretrpavati grožđem, ali u sezoni obavezno jedite svaki dan.

Kurkuma - čudesni začin koji je zapravo prirodni lijek za sve boljke, a uz to je odličan borac protiv raka i sprječava kvarenje hrane. Na prvom su mjestu, ipak, snažni protuupalni učinci. Jedan savjet - kad koristite kurkumu, obavezno dodajte svježe mljeveni crni papar koji će pomoći tijelu u njenoj apsorpciji.

Luk - zbog njegovih vrlo snažnih protuupalnih sastojaka nekoliko neugodnih pogleda potpuno će se isplatiti malo neugodnih mirisa, koje ionako možete ukloniti još jednom zdravom biljkom - peršinom.

Zeleni čaj - kao i luk, prepun je antioksidansa i ima snažne protuupalne učinke, a pomoći će vam i u gubitku kilograma. Stoga, svaki dan dvije šalice i vrlo brzo ćete osjetiti poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja.

06.06.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh