« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
SAVJETI

5 namirnica koje popravljaju vid

Slabiji vid može biti uzrokovan višestrukim čimbenicima kao što su stres, neprestano izlaganje ekranima, starost, nedostatak sna, ali i loša prehrana

Što bi trebali jesti?
Što bi trebali jesti? (Arhiva)
Više o

hrana

,

vid

,

namirnice

,

bolji vid

Čuvajte svoje oči i to koliko pazite na njih, jer nije najzgodnije u poznijim godinama nositi pepeljare na očima... a dobra je stvar da znate što biste trebali jesti kako ne bi imali problema s vidom.

Tako da znate - dijetetičari objašnjavaju kako nam uravnotežena i zdrava prehrana može pomoći u održavanju zdravih očiju, poboljšanju vida i smanjenju rizika od razvoja očnih bolesti.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje određenih namirnica može pozitivno utjecati na zdravlje naših očiju, a evo o kojim se namirnicama radi:

Bademi su glavna stvar kad je hrana u pitanju jer su orašasti plodovi zakon za razne zdravstene tegobe, nakon toga dolazi riba, posebno losos i tuna prepuni omega-3 kiselina, a ne treba zaboraviti niti jaja.

Uz to, treba vam dva vrlo važna povrća - kelj i mrkva. Da, znamo, kelj sigurno ne obožavate, ali je zapravo izuzetno zdrav, a o mrkvi ne treba posebno ni pričati.

Stoga, prearanžirajte svoju prehranu i vaše će vam oči biti jako zahvalne.

25.04.2023. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh