« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

5 namirnica koje čiste organizam

Na ovaj način smanjuje se i žudnja za nezdravim namirnicama i potiče rad probavnog sustava

Ne bježite od luka
Ne bježite od luka (Arhiva)
Više o

namirnice

,

čišćenje organizma

Čišćenje organizma povjereno je jetri, no i njoj je povremeno potrebna pomoć, naročito nakon blagdana tijekom kojih se obično natrpamo svim i svačim.

Uz to, smanjuje se i žudnja za nezdravim namirnicama i potiče rad probavnog sustava, pa evo pet namirnica koje će vam pomoći u tome.

Brokula - ima odlična antioksidativna svojstva. Znanstvenici su dokazali da redovno konzumiranje ovog povrća može smanjiti rizik od nastanka raznih vrsta raka.

Cikla - ima moćno protuupalno djelovanje, a betalain, koji cikli daje tamnu boju, snižava razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u procesu regeneracije stanica jetre.

Luk i češnjak - sadrže flavonoide, koji stimuliraju rad jetre, a imaju odlična antibakterijska svojstva i jačaju imunitet. Iako nisu primamljivog ukusa i mirisa, svakako ih treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Zeleni čaj - odličan je izvor antioksidansa. Sadrži kofein, zahvaljujući kojem pruža potrebnu energiju, a također ima svojstvo diuretika te pomaže u sprječavanju nadutosti, kao i pri izlučivanju viška vode iz tijela. Luk i češnjak - sadrže flavonoide, koji stimuliraju rad jetre, a imaju odlična antibakterijska svojstva i jačaju imunitet. Iako nisu primamljivog ukusa i mirisa, svakako ih treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Zeleno lisnato povrće - budući da pomaže tijelu osloboditi se toksina, kada god si u mogućnosti, zeleno povrće jedi sirovo. Ako ga pak kuhaš, neka to bude na pari kako bi se sačuvalo što više hranjivih tvari,

25.04.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh