« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ODVAŽITE SE

5 najboljih načina da zaradite novac na internetu

Bez obzira tražite li način da honorarno zaradite ili pak pravi posao, internet nudi neke zanimljive mogućnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

internet

,

zarada

5. Prodaja preko eBaya - ako posjedujete stvari koje vam više ne trebaju, a imaju neku vrijednost za koju su drugi spremni platiti možete ih pokušati prodati preko eBaya. Jednostavno popišite vaše nepotrebne stvari, otvorite vlastiti profil i počnite prodavati. Zvuči jednostavno no potrebno je malo prakse da prodaja bude uspješna. Načinite uvjerljive reklame na vašem profilu, postavite realnu cijenu i svemu pristupite ozbiljno jer ćete na taj način dobiti pozitivnu reakciju mušterija, a ona je bitna za privlačenje drugih kupaca, što opet znači više novaca.

4. Otvorite blog - ako imate određenu strast za nečim, bez obzira radilo se o hobiju ili opsesiji, i također imate što za reći, blog bi mogao biti profitabilan način da unovičite bujicu vaših misli. Ključ je, kao i kod mnogih drugih usluga na internetu, prodaja oglasa. Mnogi blogeri koriste usluge poput Google AdSense, koji objavljuje sponzorske linkove, a često ih možete vidjeti na vrhu ili sa strane web stranica. Što više posjeta ostvarite na vašem blogu, to više novaca ćete dobiti kroz ovu uslugu. No ako je vaš blog doista odlično posjećen, pokušajte uspostaviti suradnju (oglasi, reklame) s kompanijama kojima bi profil vaših čitatelja mogao biti zanimljiv. Na ovaj način već se može ozbiljno zaraditi.

3. Dizajn i prodaja majica - vašu kreativnost možete izraziti i na ovom području, posebice ako ste skloni likovnom izražavanju. Što je dizajn neobičniji i zanimljiviji to će vaša majica ostvariti veću potražnju. Razvoj interneta omogućio je prodaju majica na području cijelog svijeta. Stranice poput CafePress.com ili SpreadShirt.com omogućuju vam da otvorite profil, predstavite vlastite dizajne i prodajete ih potencijalnim kupcima.

2. Slobodno novinarstvo (freelancing) - ima sličnosti s blogom, no i nekoliko važnih različitosti. Ako razmišljate o slobodnom novinarstvu, ipak morate biti stručniji u određenom području od običnog blogera. Mnoge ˝freelance˝ pozicije pokrivaju specijalizirane teme u internet publikacijama i mogu zahtijevati stručno znanje. No, ako posjedujete strast za stvarima poput putovanja, hrane i znate se pismeno izražavati, slobodno novinarstvo može vam osigurati dobru zaradu.

1. Kupoprodaja internet domena - bazirano na sreći, strategiji i pametnom poslovanju, kupoprodaja internet domena može biti dobar način online zarade. Termin dolazi od metode poslovanja nekretninama, što je značilo kupovanje starih, dotrajalih kuća na atraktivnim lokacijama, njihovo kompletno uređenje, te prodavanje po mnogo većim cijenama. U ovom slučaju radi se o potrazi za loše održavanim web stranicama s potencijalno zanimljivim domenama. Nakon što se stranica otkupi za ˝siću˝, te nakon dorade i osvježenja koje ju čini poslovno privlačnom, prodaje se po duplo većoj cijeni. Domena bird-cage.com npr. kupljena je za 1800 dolara 2005., te nakon redizajna dvije godine kasnije prodana za 173.000 dolara kompaniji koja proizvodi kaveze za ptice.

05.02.2010. 14:13:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    05.02.2010. 17:19
    već na prvoj točci (5.) ste pogriješili, građani Hrvatske ne mogu prodavati ništa preko e-Baya zato što se sve vodi preko PayPala, a Hrvatska nije u seller programu Paypala, tojest hrvatski građani mogu samo plaćati ali ne i podizati novce Paypalom... što se bloga tiče, morate imati milijune posjetitelja mjesečno da bi vam se to isplatilo, a to je prilično teško postići... prodaja i dizajn majica je toliko popularan da ćete se teško probiti jer je konkurencija ogromna... freelancing je donekle dobar, ovisi s čime se bavite (najbolje zarađuju web programeri), a preprodaja domena je prespora i nemate garanciju da će netko kupiti domenu ni za sto godina...
  2. avatar
    seminarski
    18.03.2011. 18:40
    Gotovi seminarski, diplomski i maturski rad.radovi iz svih oblasti, powerpoint prezentacije i drugi edukativni materijali.



Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh