« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
MLJAC

5 načina ubrzavanja metabolizma

Metabolizam u proljetno doba treba malo pomoći da bi se vratio u pravu brzinu kako bismo uspješno skinuli višak zimskih kilograma

Fenoli iz zelenog čaja čiste organizam
Fenoli iz zelenog čaja čiste organizam (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

cimet

,

cjelovite žitarice

,

čili papričice

,

ubrzavanje metabolizma

Metabolizam treba ubrzati dolaskom proljeća, jer je uspavan zimskom teškom hranom, pa vam donosimo pet namirnica koje će to vrlo uspješno odraditi.

Cimet - ima prihvatljiviji okus te ga se može unositi u većim količinama nego čili, točnije 1-2 žličice na dan. Također djeluje tako da podiže toplinu tijela, a aktivna komponenta je cinamaldehid.

Cjelovite žitarice - sadrže dijetalna vlakna i složene ugljikohidrate koji se sporo razgrađuju te na taj način reguliraju stabilan šećer u krvi što umanjuje pojavu osjećaja gladi.

Čajevi - zeleni čaj, čaj od mente i kamilica sadrže fenolne spojeve koji blagotvorno djeluju na cijeli organizam. Fenoli čiste organizam od slobodnih radikala i potiču metabolizam masti.

Čili papričice - kapsaicin se u brojnim laboratorijskim istraživanjima te ponekim kliničkim istraživanjima pokazao korisnim u smanjenju masnog tkiva ubrzavanjem metabolizma jer povećava tjelesnu temepraturu i time energetsku potrošnju. 

Đumbir - najpoznatiji je zbog snažnog protuupalnog te općenito blagotvornog djelovanja na probavni sustav. Navedena svojstva pripisuju se aktivnim supstancama, gingerolima. 

26.03.2017. 15:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh