« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
MA DA?

5 minuta vježbanja dnevno je - sjajno!

Pet minuta rekreacije dnevno poboljšava zdravlje i kondiciju, pomaže nam da bolje spavamo i podiže nam energiju

Samo 5 minuta je dovoljno!
Samo 5 minuta je dovoljno! (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

količina vježbanja

,

pet minuta

Vježbanje je stalna tema koja zanima sve koji imaju dovoljno svijesti da se brinu o sebi i trude se živjeti zadravo, no ostaje jedno vječno pitanje - koliko treba vježbati da bi to imalo blagotvoran učinak na organizam?

Odgovor je, na opće iznenađenje, vrlo jednostavan - pet minuta rekreacije dnevno poboljšava zdravlje i kondiciju, pomaže nam da bolje spavamo i podiže nam energijuJednostavno, svaka minuta fizičkog napora se broji. 

Studija objavljena u časopisu Obesity pokazala je da, kada govorimo o apetitu, jednak učinak na njega ima svakodnevno jednosatno vježbanje i ono petominutno.

Znanstvenici su pratili dvije skupine pretilih ispitanika koji su trebali skinuti kilograme. Jedna skupina je vježbala sat vremena dnevno, druga po pet minuta. I kod jednih i kod drugih se apetit smanjio, odnosno i kod jednih i kod drugih je u krvi izmjerena ista razina proteina koji kontrolira apetit.  

Možda ste čuli za tzv. Tabata trening koji traje četiri minute, a sadrži vježbe visokog intenziteta i pauze od 10 sekundi. Pokazalo se da ova vrsta treninga ima izuzetne rezultate na kondiciju i snagu. 

Evo i naputka

Evo kako da uvrstite petominutno vježbanje u svakodnevicu

  • ako gledate film iskoristite TV reklame za vježbanje
  • vježbajte dok perete zube
  • hodajte umjesto da se vozite 
  • idite stubama umjesto dizalom
Stoga, isprika više nema - jer za pet minuta vježbe sigurno imate vremena!
10.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh