« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

5 domaćih recepata za suhu kožu

Održavanje suhe kože vlažnom je važno, ali neki tretmani mogu biti skupi ili neučinkoviti, pa se najsigurnije obratiti prirodi za savjet

I mlijeko i ulje suncokreta su sjajni ovlaživači kože
I mlijeko i ulje suncokreta su sjajni ovlaživači kože (Shutterstock)
Više o

mlijeko

,

med

,

recepti

,

suha koža

,

kokosovo ulje

,

hidratacija

Suha koža muči mnoge ljude, a to je zapravo koža kojoj nedostaje  vlaga u vanjskom sloju. Ako se ne liječi, suha koža može pucati. 

Održavanje suhe kože vlažnom je važno, ali neki tretmani mogu biti skupi ili neučinkoviti, pa se najsigurnije obratiti prirodi za savjet.

Evo koji su najbolji kućni lijekovi za suhu kožu:

Kokosovo ulje - jednako je sigurno i učinkovito kao vazelin za liječenje suhe kože. Utvrđeno je da značajno poboljšava hidrataciju kože i povećava broj lipida (masti) na površini kože. Kokosovo ulja sadrži zasićene masne kiseline koje djeluje kao hidratantno sredstvo popunjavanjem "praznina" u suhoj koži, čineći ju glatkom.

Kupka od zobene kaše - zobena kaša je još jedan prirodni sastojak koji može pomoći u liječenju suhe kože. Dodavanje zobene kaše u prahu u kadu ili korištenje krema koje sadrže zobeno brašno mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Istraživanje iz 2015. pokazalo je da ekstrakti iz zobene kaše imaju protuupalno i antioksidativno svojstvo, što sugerira da može pomoći u liječenju suhe kože.

Med - različite su studije potvrdile da med djeluje protuupalno, ima ljekovita svojstva i, što je najvažnije, vlaži kožu. Iz tih je razloga med idealan za korištenje kod kuće kako bi se oslobodili suhe kože. Potpuno je prirodan i može se nanositi izravno na kožu.

Mlijeko - prehrana s mlijekom može pomoći kod suhe kože. Istraživanje je pokazalo da masti u mlijeku, pod nazivom fosfolipidi, poboljšavaju barijeru kože kod miševa kada se dodaje njihovoj prehrani. Potrebno je više istraživanja kako bi se utvrdilo je li mlijeko za piće jednako utječe na kožu kod ljudi.

Suncokretovo ulje - poboljšava hidrataciju kada se koristi kao hidratantno sredstvo. Ista studija je utvrdila da je maslinovo ulje zapravo oštetilo barijeru kože, što upućuje na to da sva prirodna ulja nisu prikladna za uporabu kao sredstva za hidrataciju.

17.11.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh