« Seks
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRETEČE MODERNIH

5 bizarnih viktorijanskih vibratora

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU - Danas su seksualne igračke lako dostupne i može ih se nabaviti posvuda

Pulsocon
Više o

vibrator

,

seksualne igračke

,

viktorijansko doba

Nema sumnje da smo prva generacija koja u potpunosti može uživati u mogućnostima koje pruža seksualna tehnologija. Na tržištu nudi velik izbor modela, boja i oblika, no nekada nije bilo tako.

Viktorijansko razdoblje poznato je po svojoj čednosti, no i po industrijskoj revoluciji koja je polako otvarala liberalne svjetonazore. Stoga su se iza fasade formalnosti mogli pronaći i neki bizarni tehnološki izumi, poput navedenih vibratora.

1. Vigorovo sedlo za jahanje - svima nam je jasno o kakvom jahanju je riječ, iako se reklamiralo kao "medicinsko" pomagalo za žene.

2. Vibrator na paru - izum izvjesnog Georga Taylora pod znakovitim imenom "Manipulator", radio je na paru, a radilo se o jednom od prvih vibratora.

3. Vibrator Chatanooga - ova uniseks igračka često je korištena za analnu stimulaciju, obično kod muških pacijenata (kao na slici), koji su preferirali masažu prostate. Prodavala se, za ono vrijeme (početak 20. stoljeća), nevjerojatnih 200 dolara.

4. Pulsocon - ova "medicinska" spravica izumljena je krajem 19. stoljeća, a proizvodila se tijekom 1920-tih.

5. Vibragenitant - izumitelj Sam Goreman očito je jako dobro poznavao klitoris. Njegov izum iz 19. stoljeća dolazio je sa mnoštvom različitih nastavaka. U svakom slučaju najbliže današnjim seksualnim pomagalima.

05.12.2010. 20:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    matorke
    24.02.2012. 20:55
    Kakvi crni vibratori (ili crno-beli hehe) u moje vreme toga nije bilo. Samo prirodno!
  2. avatar
    licni kontakti
    24.02.2012. 20:59
    Tri puta ua za vibratore
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh