« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
HE HE

4 sjajna prirodna lubrikanta

Lubrikant ulazi u tijelo žene i ono ga apsorbira, pa je važno da su napravljeni potpuno od prirodnih sastojaka i da ne narušavaju pH rodnice

Možda bismo trebali biti malo oprezniji
Možda bismo trebali biti malo oprezniji (iStock)
Više o

lubrikanti

,

prirodni lubrikanti

,

maslinovo ulje

,

aloe vera

Lubrikanti mogu biti vrlo važan dio seksa, pogotovo kad žena zađe u neke godine, a u tim je trenucima vrlo važno koristiti provjerene lubrikante koji su sigurni za zdravlje.

Razlog je krajnje jednostavan - lubrikant ulazi u tijelo žene i ono ga apsorbira. Važno je stoga da su napravljeni potpuno od prirodnih sastojaka i da ne narušavaju pH rodnice, pa da vidimo što podržavaju ginekolozi:

Aloe Vera - na tržištu ima bezbroj proizvoda od ove čudesne biljke. Sve dok ste sigurni da imate stopostotno čistu aloe veru, možete ju koristiti i kao lubrikant. Proizvodi u kojima nije 100 postotna aleo vera mogu izazvati suhoću vagine ili neku drugu iritaciju. Sigurna je za kondome, odnosno neće izazvati pucanje ili neka druga oštećenja.

Kokosovo ulje - priroda nas je zaista obilato darovala kada je stvorila kokosovo ulje. Njegova primjena je neograniečna - možete na kokosovom ulju kuhati, pržiti, peći. Možete od njega raditi kozmetičke proizvode, koristiti ga za masažu, a ginekolozi kažu, možete ga koristiti i kao apsolutno siguran lubrikant. Neka vam uvijek bude na dohvat ruke.

Maslinovo ulje - osim što će lubricirati vaginu, masaža malsinovim uljem može pomoći ublažiti iritacij ustidnice tijekom mjesečnice. 

Vitamin E - ne samo da će ispuniti funckiju lubrikanta, već će potaknuti prirodno ovlaživanje. Možete ga nanijeti prije seksa ili ga koristiti tijekom odnosa. Vitamin E pronaći ćete u ljekarnama. 

Napomena na kraju: kokosovo ulje i vitamin E koristite samo ako imate dugogodišnjeg partnera jer mogu uzrokovoati oštećenje kondoma. 

07.03.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh