« Seks
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
OLALA :)

Kakve veze imaju seks i posao?

Osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom, produktivnije su na radnom mjestu i više vole posao koji rade

Ne, ovo nije ono na što mislimo! :)
Ne, ovo nije ono na što mislimo! :) (Arhiva)
Više o

seks

,

posao

,

seksualni život

Kad u istoj rečenici spomenete seks i posao, ljudi će prvo pomisliti na neku od ove dvije stvari - afera na poslu ili seksualno zlostavljanje... no ovdje se radi o nečem sasvim, sasvim drugačijem...

Naime, prema studiji iz 2016. provedenoj u SAD-u, oko 50 posto zaposlenika nije zadovoljno na svojim radnim mjestima. Nova studija sugerira da se nezadovoljstvo poslom može popraviti niti manje niti više nego - seksom.

Znanstvenici su otkrili da osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom, produktivnije su na radnom mjestu i više vole posao koji rade.

Seks je poznat kao podizač dobrog raspoloženja jer se tijekom orgazma u tijelu luči oksitocin - hormon ljubavi te dopamin - tzv. hormon sreće. Kad ta dva hormona zavladaju našim tijelima nije ni čudo da ćemo se dobro osjećati, kako kod kuće tako i na poslu. 

U studiji koja je provedena na 159 bračnih parova, pokazala je da oni koji se češće seksaju, bolje kotiraju na radnom mjestu, odnosno da će, ukoliko su noć prije imali seksualni odnos, biti produtkivniji tijekom radnog dana.

"Seks nam donosi društvenu, emotivnu i psihološku dobrobit i važno je da ga gledamo kao jedan od prioriteta u našem životu", objašnjava koautor studije objavljene u Journal of Managment, Keith Leavitt.

S druge strane, studija se pozabavila i utjecajem tehnologije na seksualni život. Koliko god izgledala kao dobra ideja rad od kuće, autori ove studije upozoravaju da bi tu mogla biti riječ o zamci jer računala, ekrani, mobiteli i posao koji nosite doma narušavaju vašu vezu s partnerom i odvlače vas od kreveta, koji, kako smo vidjeli iz prethodnih rečenica, zaista život znači.

"Poslodavci bi trebali poticati zaposlenike da se 'isključe' kada dođu kući, a ne obratno", dodaje Leavitt.

06.03.2018. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh