« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OBLIK SURADNJE

31. ožujka otvara se izložba Oskara Kogoja i Nenada Fabijanića

POGLEDAJTE VIDEO - Hrvatski arhitekt i slovenski dizajner najavili su izložbu "Na tragu estetske utopije" u Gliptoteci HAZU

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

Gliptoteka HAZU

,

zagreb-info

,

Nenad Fabijanić

,

Oskar Kogoj

,

Adrijana Kralj

Hrvatsko-slovenska izložba arhitekta Nenada Fabijanića i dizajnera Oskara Kogoja pod nazivom "Na tragu estetske utopije" otvara se u srijedu, 31. ožujka ove godine u Gliptoteci HAZU, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Bit će izloženo oko 130 djela nastalih u drvu, kamenu i bronci, djela koja svjedoče o vrhunskim ostvarenjima suvremene umjetnosti nadahnutih ljepotom domovine dvojice umjetnika.

Oskar Kogoj, kako je rečeno na konferenciji za novinare, jedan je od najistaknutijih suvremenih slovenskih umjetnika koji se u Zagrebu predstavio prije 25 godina u Muzeju za umjetnost i obrt rekavši kako je i ova izložba jedna od oblika suradnje između Hrvatske i Slovenije, odnosno propitivanja suvremenih kretanja na području dizajna.

Arhitekt Nenad Fabijanić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Kogojem rekavši kako je ovo izložba vrhunskih djela, ali i znak suradnje dvojice umjetnika i koja će pokazati dobre prijateljske odnose Hrvatske i Slovenije jer će, kako je najavio, izložbi nazočiti premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor.

Domaćin izložbe, zagrebačka Gliptoteka i njezina predsjednica Adrijana Kralj oduševljeni su kvalitetom izložbe i pozivaju sve da im se pridruže na otvaranju 31. ožujka 2010. godine. (hina/metro-portal/Infopunkt)

Nenad Fabijanić istaknuo je kako je izložba nastala vrlo brzo, u samo nekoliko mjeseci, no zapravo je počela nastajati prije 24 godine, koliko se poznaju Fabijanić i Kogoj.

25.03.2010. 16:57:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh