« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ARHEOLOŠKI MUZEJ

Osijek: Započeo trodnevni kulturni festival Hrvatske i Austrije

Predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Osijek Maja Ivanović, tvrdi kako se "po prvi put u Hrvatskoj na sveobuhvatan način predstavlja suvremena austrijska kultura

(Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Osijek

,

Hrvatska

,

Austrija

,

festival

,

Arheološki muzej

U osječkom Arheološkom muzeju večeras je otvoren trodnevni kulturni festival u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Hrvatsko- austrijskog društva Osijek, te nizom drugih partnera iz Austrije i Hrvatske u svrhu predstavljanja suvremene slike Austrije te posredovanje u umjetničkom dijalogu dviju država.

Otvarajući kulturni festival austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Jan Kickert izrazio je zadovoljstvo što će tijekom susreta oko 50 umjetnika te 10 partnerskih organizacija iz Austrije i Hrvatske iz raznih područja umjetnosti dati svoj prinos tješnjem približavanju kultura susjednih država.

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, kazao je kako je Osijek grad bogate kulturne tradicije "koja je vidljiva u prekrasnim vizurama grada, ali i u bogatstvu kulturnih sadržaja koji su kroz povijest obilježili grad prepoznatljivog europskog štiha". Izrazio je zadovoljstvo što se Osijek "tom kulturnom manifestacijom našao u središtu kulturnih susreta i zbivanja koja su najbolje poveznica s Europom kojoj Osijek oduvijek pripada".

Predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Osijek Maja Ivanović, rekla je kako se "po prvi put u Hrvatskoj na sveobuhvatan način predstavlja suvremena austrijska kultura", te da će "trodnevni kulturni festival zasigurno pospješiti i suradnju na drugim područjima".

U osječkom Arheološkom muzeju večeras je održan nastup Jazz orkestra Hrvatske glazbene mladeži iz Zagreba pod vodstvom maestra Sigija Feigla iz Graza, a izvedene su skladbe zagrebačkog skladatelja Krešimira Hercega koji je bio i nazočan. Na samom početku svečanosti otvaranja kulturnog festivala prikazan je kratki film o Pečuhu, osječkom gradu partneru i europskoj kulturnoj prijestolnici 2010. Godine. Iduća dva dana održat će na više lokacija u Osijeku niz događanja od izložbi, prikazivanja filmskih i kazališnih predstava, te predstavljanje austrijskih književnih dostignuća. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 22:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh