« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Primjerena kazna

30 godina zatvora za ubojstvo navijača suparničkog kluba

Navijač beogradskoga nogometnog kluba "Rad" Bojan Hrvatin osuđen je na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva navijača nogometnog kluba "Voždovac" Bojana Majića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

nogomet

,

Beograd

,

navijači

,

zatvor

,

kazna

Uz Hrvatina, za kazneno djelo sudjelovanja u nasilničkoj skupini na tri godine osuđen je Aleksandar Kovačević, na dvije i pol Goran Pantelić te Aleksandar Pavlović na godinu dana zatvora, sva trojica također navijači "Rada".

U obrazloženju presude sudac Branislav Blažić rekao je da je presuda Hrvatinu od 30 godina zatvora primjerena težini kaznenog djela i ličnosti optuženog, prenose beogradski mediji.

Četvorica navijača "Rada" proglašeni su krivima jer su 4. kolovoza 2006. godine na željezničkoj postaji u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenjem ušli u vlak, znajući da su u njemu navijači "Voždovca".

Sud je, kako se navodi, utvrdio da je Hrvatin usmrtio Majića s tri uboda nožem, dok je u obrazloženju presude navedeno kako je napad na navijače "Voždovca" bio pripremljen.

Presuda četvorici navijača stigla je dva dana nakon uhićenja sedam osoba, od kojih troje maloljetnika, zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković time što su slali prijeteće poruke njoj i ostalim članovima ekipe koja radi na emisiji "Insider".

Autorima ove emisije upućene su između ostalog prijetnje silovanjem, klanjem i ubojstvom, nakon što je emitirana prva epizoda serijala pod naslovom "(Ne)moć države", u kojoj je javnosti predočen sadržaj više od stotinu kaznenih prijava koje je posljednjih godina policija podnosila protiv vođa navijačkih skupina, a po kojima, navodi se, po pravilu nije bilo pravomoćnih presuda.

Vulgarni komentari i prijetnje autorici emisije Brankici Stanković upućeni su nakon što je prošli četvrtak navečer emitiran prvi dio te emisije u kojoj su objavljena imena, prezimena i fotografije huligana, kao i kaznena djela za koja su osumnjičeni.

Beogradska televizija B92 u ponedjeljak je tim povodom uputila poziv državnim organima da zaštite novinare i pronađu osobe koje su, nakon što je na toj televiziji prikazana emisija o vođama ekstremnih navijačkih skupina, putem interneta i grafita na zidovima uputile prijetnje autorima emisije. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 18:42:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh