« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

3 stvari koje najjače utječu na imunitet

Imunitet je vaš jedini pravi saveznik u borbi protiv raznoraznih boleština koje haraju, a ova tri faktora nikako ne smijete zanemariti

Stres je jedan od ubojica imuniteta
Stres je jedan od ubojica imuniteta (Arhiva)
Više o

imunitet

,

seks

,

stres

,

san

,

podizanje imuniteta

Imunitet je jedna od onih stvari o kojoj svi nešto znamo ili smo čuli, znamo da trebamo paziti na njega i jačati ga, no rijetko zapravo možemo reći koji su glavni faktori koji utječu na njegovu snagu i učinkovitost.

Kako će vas tijekom hladnih mjeseci jedino snažan imunološki sustav obraniti od svih napasti kojima ste izloženi, zapamtite da su ova tri S glavni faktori njegove sposobnosti obrane organizma.

San - kvalitetan san jedan je od ključnih faktora zdravlja, a to vjerojatno znate i sami - kad se dobro naspavate, osjećate se odmorno i snažno, no čim vam ga nedostaje, postajete loše raspoloženi i boležljivi. Tek toliko da znate - ljudi koji spavaju manje od 6 sati dnevno su čak četiri puta podložniji prehladama jer nemaju dovoljne razine T-limfocita u krvi, tijela koja se bore protiv virusa.

Seks - dva puta tjedno sjajan je prosjek, pogotovo u dužim vezama, a takav ritam ima i još jedan važan učinak - podiže razine imunoglobulina A, proteina koji pomaže obraniti tijelo od prehlade.

Stres - tihi ubojica prikrada se s leđa i udara kad to najmanje očekujete, a osobe s povišenim razinama stresa imaju i više razine kortizola, hormona koji loše utječe na vaš imunološki sustava i čini vas podložnijim prehladama.

Stoga, naspavajte se, seksajte dva puta tjedno i pronađite ispušni ventil za stres.

04.11.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh