« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SJAJNO

3 savjeta za smanjivanje stresa

Nužno je što prije iz sebe izbaciti što veću količinu stresa kako biste sačuvali zdravlje, a istovremeno i vedrije ušli u vikend

Možete se i ovako osjećati ako želite ...
Možete se i ovako osjećati ako želite ... (Arhiva)
Više o

stres

,

savjeti

,

smanjivanje stresa

,

izbacivanje stresa

Stres je dokazano neprijatelj zdravlja, a tijekom radnog tjedna svakodnevno raste i količina stresa koja je najveća upravo u petak, tradicionalno zadnji radni dan u tjednu za većinu zaposlenih.

Nužno je, naravno, što prije iz sebe izbaciti što veću količinu stresa kako biste sačuvali zdravlje, a istovremeno i vedrije ušli u vikend kada biste se trebali odmoriti i napuniti baterije za novi radni tjedna.

3 savjeta za izbacivanje stresa

Hidratacija - pod velikim pritiskom dolazi i visoka razina stresa, a s njima i dehidracija koja je jedan od najvećih opasnosti za produktivnost. Uskraćivanje vode stvara dodatni stres, a ne pomažu ni velike količine kave - prirodnog diuretika. Stoga, tijekom dana obavezno popijte par velikih čaša vode.

Šetnja - nema boljeg odmora od šetnje za vrijeme pauze. Ma koliko se to vama činilo dosadno i nepotrebno, izađite na svjež zrak (bez obzira na vrijeme) i prošećite barem petnaestak minuta. Ako imate park u blizini, još bolje - već nakon deset minuta šetnje mozak će se umiriti, misli srediti, a stres postati znatno manji.

Udobnost - sve što vas sputava i ograničava mora nestati, bez obzira o čemu se radilo, stoga - otpustite previše stegnuti remen, skinite cipele koje vas žuljaju, namjestite se udobno u stolcu (makar donijeli mali jastučić) i olakšajte si život. Vidjet ćete kako će vam ovih par "sitnica" u trenu smanjiti razinu stresa.

I da, isplanirajte vikend u kojem nećete raditi ništa povezano poslom, naravno ....

21.10.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh