« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
EH, DA ...

Riješite se bolova u leđima

Moderan život, puno sjedenja, malo kretanja, pa još k tome i stres - sve je to dovelo do toga da je bolest kralježnice jedna od najvećih boljki današnjice

Leđa bole zbog sjednja, naravno
Leđa bole zbog sjednja, naravno (Arhiva)
Više o

leđa

,

bolovi u leđima

,

savjeti

Bole vas leđa? Niste jedini, malo je onih koji ne trpe bolove u leđima. Cijeli je niz boljki koji mogu zahvatiti leđa, a samo dio njih je mehaničke prirode. Problemi najčešće nastaju zbog dugotrajnog sjedenja, stajanja ili nepravilnog položaja tijela.

"Sve što podižemo treba to raditi iz čučnja iz pregiba, jer inače leđa idu naprijed. I sami programi terapija su usmjereni prema natrag. Rotacije su opasne, to su pokreti kad ljude često uklješti", kaže fizioterapeut Vinko Tranfić. 

Jedna od najvećih boljki današnjice muči podjednako i žene i muškarce, a pogađa sve životne dobi. U većini se slučajeva uz trud, vježbu i stručno pomoć, bolovi mogu otkloniti. No treba biti uporan i uzeti svoje zdravlje u svoje ruke.

"Iza puberteta nastaju problemi, koje moramo ukoniti povećanjem pokretljivosti. tada se izgubi elastitcitet diska, i suština jest da određenim fizoterapeutskim metodama rastezanja i potiskivanja hrskavice koje izaziva tegobe znači išijas, križobolju, vrtoglavicu, dvoslike to vraćamo natrag", rekao je Tranfić. 

Važno je reagirati što prije dok vrijeme i dugotrajno opterećivanje na kralježnici ne učine svoje. Odugovlačimo li, moglo bi jednostavno postati prekasno. 

Stoga, dižite dupe sa stolca i pokrenite se!


21.10.2016. 13:30:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh