« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

3 savjeta za održavanje božićne zvijezde

Posebno je osjetljiva na promjene u temperaturi i već prijevoz do doma je može uništiti ako su temperature vrlo niske

Božićna zvijezda je nježna biljka
Božićna zvijezda je nježna biljka (Arhiva)
Više o

savjeti

,

božićna zvijezda

Božićna zvijezda otvara svoje crveno lišće na Božić kao prekrasan dar djetetu u jaslicama, pa se još naziva i "cvijet Svete noći" - barem tako kaže meksička legenda.

Već desetljećima je najpopularnija blagdanska biljka, no vrlo je osjetljiva i treba je dobro paziti. Ako je dobro njegujete, može potrajati i dugo nakon Božića.

Posebno je osjetljiva na promjene u temperaturi i već prijevoz do doma je može uništiti ako su temperature vrlo niske.

Zbog toga je treba kupovati u dućanima gdje cvijet nije bio izložen hladnoći, a obratite pažnju i na izgled listova koji trebaju biti čvrsti i pravilnog oblika.

Evo tri savjeta koja se trebate držati:

Najbolje mjesto - zvijezde vole sunčevu svjetlost i više joj odgovaraju zapadni, istočni i južni prozori. Ako možete, izbjegavajte sjeverne prozore jer tada ne dobiva dovoljno svjetla. Također, nije dobro ni da je na direktnom Suncu.

Temperatura - božićnu zvijezdu treba čuvati na toplome mjestu, ali ne blizu radijatora, otvorenih prozora ili ovlaživača zraka da se ne bi sušila. Najbolje joj odgovara temperatura od 15 do 21 °C, a po noći 12 °C. Zato ako možete, noću je premjestite na hladnije mjesto.

Vlažnost i zalijevanje - svakodnevno provjeravajte vlažnost tla i zalijevajte ako je suho. Dobra ideja je prskanje vode po listovima svaki dan. Ako je zemlja suha, dobro je zalijte vodom, a potom višak vode bacite.

04.12.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh