« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI

3 najbolje dijete na svijetu

Kad se misli na dijetu, nemojte zaboraviti da je to način prehrane, a ne način na koji želite smanjiti broj kilograma i ući u stare hlače...

Nama je ova najjednostavnija
Nama je ova najjednostavnija (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mediteranska dijeta

,

biljna prehrana

,

dijeta za dugovječnost

U mnoštvu dostupnih informacija ponekad je teško snaći se i odlučiti koji je režim najučinkovitiji. Zato su stručnjaci sastavili popis dijeta koje su znanstveno dokazano najbolje.

Jedna je mediteranska prehrana, koja naglašava prehranu voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima, mahunarkama, ribom i velikom količinom maslinovog ulja, rekao je Hu.

"Ovaj obrazac prehrane naglašava zdrave masnoće, osobito mononezasićene masnoće, uz hranu biljnog podrijetla i umjerenu količinu alkohola", rekao je.

Sljedeća se zove zdrava biljna prehrana, koja se također fokusira na jedenje više biljnih proizvoda, ali ne prihvaća nijedan životinjski proizvod i alkohol.

"Čak obeshrabruje relativno zdrave opcije, poput ribe ili nekih mliječnih proizvoda", rekao je Hu, dodajući da takav plan prehrane ne podržava ni nezdravu hranu biljnog podrijetla poput proizvoda od krumpira.

Postoji još jedan dobar tip prehrane - dijeta za dugovječnost: "Izričito smo uključili orašaste plodove, sjemenke, cjelovite žitarice i manju konzumaciju crvenog i prerađenog mesa te pića zaslađenih šećerom", dodao je. "Dopuštena je umjerena konzumacija alkohola."

Ukratko, napravite neku svoju zdravu varijatnu i držite je se... i živjet ćete duže.

13.02.2023. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh