« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana
MLJAC

3 brza doručka za podizanje raspoloženja i energije

Jeste li već doručkolai? Ako niste, ubrzo ćete biti gladni i onda pojedite nešto pametno i zdravo... pa evo nekih ideja

Sve što vam treba ;)
Sve što vam treba ;) (Arhiva)
Više o

doručak

,

najbolji doručak

Znate li zašto se doručak nazivaju najvažnijim obrokom u danu? Ono što jedete za doručak može utjecati na to koliko će vaš dan biti uspješan, pogotovo ako posežete za hranom koja vam smanjuje energiju.

"Važno je znati da ne postoji doručak koji odgovara svima", kaže dijetetičarka Maya Feller te napominje da bi ljudi općenito trebali birati doručak na temelju čimbenika kao što su pristupačnost, kulturološka relevantnost i ukus.

"Doručak je za mnoge ljude prvi obrok u danu i on postavlja temelj za ostatak dana. Zapitajte se koji su vaši ciljevi i što želite od doručka", dodaje.

Ako želite biti produktivni, trebali biste birati hranu koja poboljšava raspoloženje i podiže energiju.

Za bolje raspoloženje ključna je hrana bogata vlaknima, poput bobičastog voća i zobi, koja može pozitivno utjecati na crijevni biom.

Za više energije ključni su obroci koji kombiniraju zdrave masnoće i ugljikohidrate poput pšeničnog kruga i slatkog krumpira.

"Ujutro je također važno hidratizirati se, što je prirodan način za povećanje energije", kaže Feller i ističe još jedan način da se pripremite za uspjeh. "Noć prije se dobro naspavajte."

Salata: Lisnato povrće poput kuhanog ili sirovog špinata stavite u zdjelu i pojedite uz kuhano jaje.

Vafli s maslacem od orašastih plodova i voćem: Za hranjiviji obrok vafle možete preliti medom i posuti chia sjemenkama ili sjemenkama konoplje.

Žitarice od cjelovitog zrna s niskim udjelom šećera s dodatkom voća: Provjerite prvih pet sastojaka na oznaci nutritivne vrijednosti žitarica i uvjerite se da šećer nije na popisu.

Ove opcije su uravnotežene i daju vam hranjive tvari. Dobivate visokokvalitetne proteine te mnoštvo vitamina i minerala. Također si osiguravate vlakna koja su vrlo važna, tako da birajte svoj doručak pametno.

29.05.2023. 09:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.05.2023. 09:58
    ma nista bez grckog jogurta
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh