« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana
SAVJETI

2 jednostavna pravila za dovođenje u formu

Glavni razlog zašto se žene bore s kilogramima nakon 40. je taj što ne rade vježbe snage i ne usude se jesti pravu hranu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

žene

,

višak kilograma

Biti u formi je gotovo pa imperativ, no kad ste žena, s godinama je sve teže dovesti tijelo u formu, što zbog hormonalnih promjena, usporenog metabolizma, ali i uvjerenja da je to nemoguće.

Ipak, fitness trenerica iz Los Angelesa, Sarah Kusch tvrdi da je i nakon 40. moguće izgledati sjajno.

"Glavni razlog zašto se žene bore s kilogramima nakon 40. je taj što ne rade vježbe snage i ne usude se jesti pravu hranu", kaže Kusch. "Jesti čisto i dizati utege - najbrži je i najbolji način za preoblikovanje tijela", dodaje i otkriva plan koji je pripremila za početnice, a sastoji se od dva koraka. 

Jedite zdravo - od izuzetne je važnosti jesti što kvalitetnije i raznovrsnije, ne samo zbog toga što ćete tijelo dovesti u formu, nego i zbog toga što će biti zdravo i u hormonalnom balansu, što je za žene vrlo bitno. Jednostavno je: izbjegavajte procesuirane namirnice, konzervanse i šećere i jedite sezonsko, po mogućnosti organsko. Neka vam prehrana obiluje voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama. "Kada jedete na ovaj način automatski svoj tanjur punite hranom koja vas opskrbljuje energijom, gradi mišiće i bori se protiv upal au organizmu", naglašava Kusch. 

Pokrenite se - "Ključ za postizanje cilja je konstanta. Trebate jednostavni plan kojeg ćete se pridržavati. Ne prezahtjevan. Pojačavat ćete treninge kako vam bude rasla snaga. Za početak samo lagano, ali svakodnevno", kaže trenerica i predlaže 20-minutni trening u kojem bi se trebalo kombinirati vježbe snage, eksplozivnosti i istezanja. "U samo nekoliko minuta dnevno laganog istezanja, otpustit ćete napetost iz tijela, ubrzati oporavak nakon vježbanja i povećati fleksibilnost", otkriva Kusch.

11.05.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.05.2019. 12:12
    vjezbat svaki dan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh