« Seks
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
PAMETNI SAVJETI

13 razloga zašto svaka žena treba masturbirati

Ginekologica dr. Lauren Streicher objasnila je za The Huffington Post zašto žene moraju masturbirati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (FreeDigitalPhotos)
Više o

ženska masturbacija

,

masturbacija

Iako prema istraživanjima samo 7.9 posto žena u dobi od 25 do 29 godina masturbira dva do tri puta tjedno, u odnosu na muškrarce iste dobi koji to čine u postotku od 23.4, masturbacija je izuzetno zdrava.

Ona je normalna, pruža užitak i korisna je za zdravlje tvrdi dr. Lauren Streicher, profesorica ginekologije na američkom sveučilištu Northwestern. Kao i tjelovježba ili masaža, samozadovoljavanje je odličan način na koji ćete se opustiti - i emocionalno i tjelesno. Pa zato umjesto da trošite novac na skupe masaže, ostanite doma i priuštite si zadovoljstvo. 

Evo koje su sve koristi masturbacije:

1. Čini vas sretnijima

Ne trebaju vam droge - vaše tijelo ih samo proizvodi. Nakon orgazma, tijelo ispušta hormone sreće - endorfin, dopamin i oksitocin, koji popravljaju raspoloženje i čine vas sretnima.

2. Osjećate se ugodnije u svom tijelu

Vaše tijelo bi vam trebalo biti najbolji prijatelj - ono će s vama biti čitav život i zbog toga biste ga trebali istraživati i pružati mu zadovoljstvo.

3. Pozitivno utječe na vaš seksualni život

Masturbacija vam pomaže istražiti svoje tijelo te ćete tako saznati što vam pruža najveći užitak. To je način da u krevetu budete samopouzdaniji i sigurniji u sebe pa ćete parteru znati sugerirati što vas uzbuđuje.

4. Popravlja san

Orgazmi dovode do popuštanja pritiska, i fizičkog i emocionalnog. Oni iscrpljuju tijelo no također ga opuštaju i prožimaju zadovoljstvom, što vam pomaže da brže utonete u san.

5. Odličan je način za rješavanje seksualne napetosti

Ukoliko apstinirate, nemate partnera ili iz nekog drugog razloga ne možete imati normalni seksualni život, masturbacija je idealan način zadovoljavanja seksualnih želja.

6. Masturbacija smanjuje bol i menstrualne grčeve

Stimulacijom maternice lakše otiče menstrualna krvi i tako se smanjuju i bolovi tijekom menstruacije od kojeg pate mnogo žena. Također, nije potrebno apstinirati od masturbacije tijekom mjesečnice - a i mnogo je zabavnije od termofora na donjem dijelu trbuha.

7. Rješava vas stresa

Sve što vam pomaže opustiti se - joga, masaža stopala ili masturbacija, dobro je za vas. Gledajmo to ovako - masturbacija je besplatna.

8. Pomaže tijelu osjećati se seksualno čak i kad nemate seksualne odnose

Ako nemate partnera, važno je mozak održavati u stanju seksualne stimuliranosti kako ne bismo izgubili želju za seksom. Više seksa u životu vodi samo prema još više seksa, a također vrijedi i obrnuto.

9. Postoje brojne igračake za masturbaciju

Birajte vibratore bilo koje vrste, a tu su i nove spravice tipa we-vibea i sl.

10. Ako ste u vezi, masturbacija je odličan začin

I ovdje vrijedi pravilo: više seksa vodi k još više seksa. Što više masturbirate to ćete biti opušteniji u vezi s vlastitom seksualnošću i više ćete željeti seksa sa svojim partnerom.

11. Višestruki orgazmi

Shvaćanje vlastitog tijela dovodi do saznanja kako ga zadovoljiti. To možete jednom, dvaput, triput... Orgazam obično znači kraj seksa za muškarce, no žene mogu imati jedan za drugim, za trećim...

12. Ne postoje loše strane masturbacije

"Masturbacija nema negativnih učinaka. Baš nikakvih. Ništa vam se loše ne može dogoditii ukoliko masturbirate, ne možete zatrudnjeti, ne možete dobiti nikakvu bolest, ne ugrožavate nikoga i stoga masturbacija sasvim nepravedno ima lošu reputaciju", poručuje Streicher.

13. Osjećaj je feeeeeeeeeeeeeeeeeeenomenalan

Ovome ne treba dodatnih komentara.

08.02.2015. 22:36:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh