« Život
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PROVJERENO POMAŽU

10 savjeta kako preživjeti loš dan

Svi ponekad imamo loš da i tada bi najradije željeli da se nismo ni probudili. No, ne brinite, sunce će sigurno ponovo izaći, a do tada isprobajte neki od ponuđenih savjeta

Svatko može imati loš dan, no nemojte dopustiti da vas to pokoleba
Svatko može imati loš dan, no nemojte dopustiti da vas to pokoleba (Shutterstock)
Više o

posao

,

problemi

,

savjeti

,

život

,

loš dan

1. Spavajte - najbolji način nošenja s činjenicom da vam ništa ne ide od ruke je dobar san. Bez obzira o čemu se radilo, sutra ujutro bit ćete svježiji i odmorniji za nošenje s problemima. Ovo funkcionira čak i kada niste umorni. Možda nije produktivno, no kada imate zbilja loš dan, najbolja opcija jest odlazak u krevet.

2. Shopping - postoji razlog zašto se ovo naziva "terapijom", a ako si priuštite neku stvar koja vam se sviđa, to svakako može pomoći da se osjećate bolje. Ne mora biti nešto skupo, već radije nešto što ste oduvijek željeli probati, poput neke vrste hrane ili novog kozmetičkog tretmana.

3. Masaža - jedan od najboljih, a ujedno i vrlo korisnih načina opuštanja jest masaža. Ukoliko ste imali loš dan, a ne želite ga cijelog provesti potišteni, priuštite si masažu. Garantirano pomaže.

4. Komedija - svatko bi ponekad trebao otići u kino i pogledati dobru komediju, bez obzira kakav dan imao. Uzmite si kokice, piće i smijte se do mile volje. To bi trebalo pomoći. Ne kaže se uzalud da je smijeh lijek.

5. Pronađite nekakvo izolirano mjesto i vrištite - ovo uvijek funkcionira u filmovima, no jedno praktično mjesto koje možete iskoristiti u realnosti jest vaš automobil. Vrlo je vjerojatno da ćete jednom kada izbacite sve iz sebe osjetiti olakšanje.

6. Zadržite optimizam - čak i kada stvari postanu vrlo loše, postoje šanse da vam život može postati još gori. Razmišljajte o dobrim stvarima i duboko udahnite. Zatim promislite o lošim stvarima koje se događaju i drugim ljudima. Olakšanje zbog tuđih nevolja nije moralno, ali u ovom slučaju je prilično učinkovito.

7. Napravite nešto luckasto - kada imate loš dan, čak i sitnice shvaćate previše ozbiljno. Pokušajte se opustiti i napraviti nešto nesvakidašnje, zabavno. Otiđite u lunapark, pokušajte hodati na rukama ili oponašati neki, omiljeni vam lik iz filma.

8. Životinje. Mekane - igranje s kućnim ljubimcima odličan je način ublažavanja posljedica lošeg dana. Neće vas ništa pitati niti tražiti, osim malo vaše pažnje.

9. Planirajte - uvijek pomaže kada se nećemu možete radovati u budućnosti. To znači maštanje o nekakvom putovanju ili odlasku na koncert omiljenog izvođača.

10. Suočite se s problemima - ako vam se baš često događa da imate loš dan, očito se uzrok nalazi negdje dublje. Potražite stručnu pomoć, pokušajte ustanoviti zbog čega vas problemi toliko tište. Ne postoji nerješiv problem, možda samo trebate promijeniti prespektivu gledanja.


20.11.2010. 19:30:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh