« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PIVILI!

10 razloga zašto treba piti pivo

Bez obzira na strah od pivskog trbuha, trebali biste piti pivo jer donosi mnoge blagodati za zdravlje cijelog organizma

Evo zašto je dobro piti pivo
Evo zašto je dobro piti pivo (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pivo

Pivo je jedno od omiljenih napitaka u našim krajevima, pa iako se stalno govori o pivskom trbuhu (koji je posljedica bilo kojeg alkohola, btw.), evo deset najboljih razloga zašto bi ga trebalo piti.

Jača kosti - sadrži visoku razinu silicija, koji je dobar za zdravlje kostiju.

Jača srce - pola litre piva dnevno smanjuje rizike od srčanih bolesti za 30 posto, jer podiže nivo dobrog kolesterola koji sprječava začepljenje arterija.

Jača zdravlje mozga - pokazalo se da žene koje umjereno piju pivo na testovima mentalnih sposobnosti postižu rezultate kao da su 18 mjeseci mlađe.

Podiže razine vitamina - pivopije imaju za 30 posto višu razinu vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju i duplo više od onih koji piju vino. Pivo sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.

Produžava život - oni koji umjereno piju žive duže, jer se takvom konzumacijom alkohola smanjuje rizik za srčane bolesti, infarkt i dijabetes.

Smanjuje rizik od raka - meso marinirano u pivu za 70 posto smanjuje karcenogene spojeve koji nastaju pri prženju mesa.

Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa - ljudi koji piju jedno do dva pića dnevno imaju za četvrtinu manji rizik da će im se razviti dijabetes tipa dva.

Snižava krvni tlak - pivo je značajno bolje od vina za kontrolu i snižavanje krvnog tlaka kod žena

Štiti od infarkta - umjerene količine alkohola, uključujući i pivo, pomažu spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka koji blokiraju krv koja teče do srca, vrata i mozga i koji izazivaju najčešći tip infarkta.

Zdravlje bubrega - finski znanstvenici izdvojili su pivo od ostalih alkoholnih pića, jer su otkrili da u značajnijoj mjeri smanjuje rizik od pojave kamenca u bubrezima.

09.08.2016. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh