« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SJAJNO

8 načina za upotrebu kave

Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici

Kava nije samo sjajno piće ...
Kava nije samo sjajno piće ... (Arhiva)
Više o

kava

,

ljepota

,

celulit

,

maska za lice

Kava je omiljeni napitak, naročito jutarnji, no uz to postoje i mnogi drugi načini primjene ovog čarobnog napitka.

Ukoliko ste ljubitelj domaće crne kave, ovo su dobre vijesti za vas. Otkrivamo vam 8 fantastičnih načina da maksimalno iskoristite svoju omiljenu kavu.

1. Šalica kave je sastavni dio jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kave potiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta - osobito ako pijemo crnu, domaću kavu bez mlijeka i šećera.

3. Znanstvenici su potvrdili njen blagotvoran učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alzheimerove bolesti.

4. Zrnca svježe mljevene kave možete upotrijebiti kao jeftin piling za tijelo. Njima možete istrljati sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima. 

5. Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.  

6. Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je sipajte u kalupe za led i pustite da se zamrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno brzinski osvježiti izgled kože.

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomiješajte pola šalice ohlađene crne kuhane kave s malo raženog brašna i jednim žumanjkom, pa ovom pastom osvježite izgled lica dva do tri puta dnevno.

8. Uklonite neugodne mirise iz hladnjaka uz pomoć kave. U hladnjak stavite nekoliko zrnaca kafe i ona će za dan ili dva "upiti" sve nečistoće. Sličan efekt postići ćete i ako u hladnjaku ostavite praznu vrećicu kave.

09.08.2016. 18:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh