« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
PROBLEMI U BIJELOJ KUĆI

10 razloga zašto je Obama razočarao

Posljednjih par tjedana bili su noćna mora za predsjednika Obamu, a nezadovoljstovo koje se širi SAD-om poprilično je uzdrmalo temelje vladajućih liberalnih elita

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

politika

,

vlast

Protestni pokret Tea Party dobiva sve više pristaša i pretvara se u snažu političku silu koja će zasigurno imati utjecaja, a čak i Obamini pristaše polako gube povjerenje u njega, što je rezultiralo otvorenim sukobom između Bijele Kuće i lijevog krila Demokratske strane. I dok konzervativizam u Americi jača iz dana u da,. liberalne snage sve su slabije.

U znaku ovih događaja, potpora Obami tijekom ljeta drastično je pala na -22 boda, što je najniža razina od kada je preuzeo vlast. Samo 24 posto birača podržava Obaminu vladavinu, dok se skoro dvostruko više, 46 posto, protivi. Prema Rasmussenovoj anketi, 65 posto birača vjeruje kako SAD ide krivim putem.

Prema anketi RealClearPolitics, više od 50 posto birača ne odobrava Obaminu politiku, što je poprilično velika brojka za predsjednika koji je na vlasti samo 18 mjeseci. I posljednja USA Today/Gallup anketa donosi slično: 53 posto birača ne odobrava Obamine poteze.

Postoji mnogo razloga za pad popularnosti predsjednika Obame, a glavni među njima su trenutno stanje američke ekonomije, zabrinutost zbog velikih stopa nezaposlenosti, nestabilno tržište te iznad svega deficit u proračunu. Sve više Amerikanaca odbacuje Obamina rješenja, a mnogi strahuju kako bi SAD mogle djeliti istu sudbinu kao i Grčka. Može li se Obamina situacija pogoršati? Nedvojbeno da. Pogledajte 10 ključnih razloga zašto je njegova vladavina u ozbiljnim problemima. 

1. Obamina vladavina je elitistička i bez dodirnih točaka s američkim narodom

2. Većina Amerikanaca nema povjerenja u Obaminu kompetenciju

3. Obamina retorika inspirira sve manje Amerikanaca

4. SAD se guši u dugovima

5. Obamina politika ujedinjene vlade ne nailazi na odobravanje

6. Obamina potpora besplatnom zdravstvenom osiguranju velika je politička pogreška

7. Rješavanje problema nafte u Meksičkom zaljevu bilo je sporo i mlako

8. Vanjska politika SAD-a u popriličnom je rasulu pod Obaminom administracijom

9. Obama je zbunjen i nesiguran u pogledu nacionalne sigurnosti

10. Obama ne pokazuje dovoljno odlučnosti

13.08.2010. 09:57:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  lada
  13.08.2010. 10:27
  Obama je očiti maneken - figura za mazanje očiju priglupim amerima i ostatku svijeta koji misle da samo zato što je crnac da nije namješteni igrač od početka. Sad im još samo fali da opet iskreiraju koji teroristički napad pa da se skrene pažnja s bitnih stvari na opasnost i nacionalizam koji će to popratiti pa će i Obama imati priliku zasjati u svjetlu velikog spasitelja... Bože kako je to više dosadno, a raja i dalje ne kuži nego vjeruje u lutkarske predstave.
 2. avatar
  donhuangenaro
  13.08.2010. 13:06
  slažem se lada, stvarno je fascinantno koliko ljudi je mislilo da će stvari biti drugačije... a općepoznata je činjenica da u americi (kao i u ostatku zapadnog svijeta) vlast drže bogatuni, što će reć da tamo nema demokracje, nego je oligarhija... u americi je na vlasti vojno-korporativna oligarhija koja namješta izbore i stavlja svoje pijune na vlast već više od pola stoljeća

  dobro je rekao predsjednik Eisenhower na odlasku: 'čuvajte se vojno industrijskog kompleksa'

  http://www.youtube.com/watch?v=_bqr5DVx3dw

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh