« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

10 namirnica koje je bolje držati van hladnjaka

Normalno je da hladnjak imamo u kuhinji, a kroz godine smo izgleda zaboravili da neke namirnice ne trebamo ubaciti u njega

Pazite što spremate u hladnjak
Pazite što spremate u hladnjak (Arhiva)
Više o

čokolada

,

hladnjak

,

bundeva

,

namirnice

,

jaja

,

bosiljak

Hladnjak je jedan od onih izuma koje jednostavno uzimamo zdravo za gotovo - normalno je da ga imamo u kuhinji, a jednako tako smo kroz godine zaboravili da neke namirnice ne trebamo ubaciti u njega.

Stoga, evo deset namirnica kojima je puno bolje u špajzi...

Bosiljak - bosiljak se ne čuva na hladnoj temperaturi jer u tom slučaju gubi aromu, pa čak i upija druge mirise iz hladnjaka. Najbolje je čuvati ga u zatvorenoj posudi na suhom mjestu.

Bundeva - najbolje je čuvati je na suhom, tamnom i dobro provjetrenom mjestu. Savršeno mjesto bi bilo mračna ostava ili podrum. Na sobnoj temperaturi treba držati i avokado, banane, jabuke i naranče.

Češnjak - čuva se na sobnoj temperaturi i na mjestu gjde nema vlage. Isto vrijedi i za crveni luk.

Čokolada - dobro znani slatki okus nekoliko je puta jači ukoliko se čuva na sobnoj temperaturi.

Jaja - vjerovali ili ne, u pogledu trajanja potpuno je svejedno čuvaju li se jaja u hladnjaku ili van njega (naravno, ne baš usred ljeta, očito). To se ne može reći za ukus koji se mijenja ovisno o visini temperature.

Kava - aroma kave najjača je neposredno nakon mljevenja, a zatim ona postupno slabi. Ukoliko se čuva na hladnom ili u otvorenoj posudi, kava tada još brže gubi svoj okus.

Kruh - u hladnjaku kruh postaje vlažna i kompaktna masa, zato je bolje čuvati ga u običnoj košarici.

Krumpir - sve vrste krumpira najbolje je čuvati na suhom, tamnom mjestu. 

Lubenica - bolje ju je čuvati je na sobnoj temperaturi. Tako, tvrde stručnjaci, raznia antioksidansa ostaje viša. Naravno, ovo ne vrijedi za izrezanu lubenicu koja se treba čuvati na hladnom.

Rajčice - u hladnjaku im se mijenja okus, boja i tvrdoća, za puniji okus bolje ih je držati u nekoj kutiji na suhom, primjerice u kuhinji.

06.01.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh