10 namirnica koje je bolje držati van hladnjaka
Normalno je da hladnjak imamo u kuhinji, a kroz godine smo izgleda zaboravili da neke namirnice ne trebamo ubaciti u njega
Hladnjak je jedan od onih izuma koje jednostavno uzimamo zdravo za gotovo - normalno je da ga imamo u kuhinji, a jednako tako smo kroz godine zaboravili da neke namirnice ne trebamo ubaciti u njega.
Stoga, evo deset namirnica kojima je puno bolje u špajzi...
Bosiljak - bosiljak se ne čuva na hladnoj temperaturi jer u tom slučaju gubi aromu, pa čak i upija druge mirise iz hladnjaka. Najbolje je čuvati ga u zatvorenoj posudi na suhom mjestu.
Bundeva - najbolje je čuvati je na suhom, tamnom i dobro provjetrenom mjestu. Savršeno mjesto bi bilo mračna ostava ili podrum. Na sobnoj temperaturi treba držati i avokado, banane, jabuke i naranče.
Češnjak - čuva se na sobnoj temperaturi i na mjestu gjde nema vlage. Isto vrijedi i za crveni luk.
Čokolada - dobro znani slatki okus nekoliko je puta jači ukoliko se čuva na sobnoj temperaturi.
Jaja - vjerovali ili ne, u pogledu trajanja potpuno je svejedno čuvaju li se jaja u hladnjaku ili van njega (naravno, ne baš usred ljeta, očito). To se ne može reći za ukus koji se mijenja ovisno o visini temperature.
Kava - aroma kave najjača je neposredno nakon mljevenja, a zatim ona postupno slabi. Ukoliko se čuva na hladnom ili u otvorenoj posudi, kava tada još brže gubi svoj okus.
Kruh - u hladnjaku kruh postaje vlažna i kompaktna masa, zato je bolje čuvati ga u običnoj košarici.
Krumpir - sve vrste krumpira najbolje je čuvati na suhom, tamnom mjestu.
Lubenica - bolje ju je čuvati je na sobnoj temperaturi. Tako, tvrde stručnjaci, raznia antioksidansa ostaje viša. Naravno, ovo ne vrijedi za izrezanu lubenicu koja se treba čuvati na hladnom.
Rajčice - u hladnjaku im se mijenja okus, boja i tvrdoća, za puniji okus bolje ih je držati u nekoj kutiji na suhom, primjerice u kuhinji.
Novi komentar