« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Tjedna detoksikacija za početnike

Stručnjaci preporučaju provođenje detoksikacijske dijete jednom do dva puta na godinu kako bi se poboljšalo zdravlje i preveniralo bolesti

Koju detoksikaciju odabrati? :)
Koju detoksikaciju odabrati? :) (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

savjeti

Detoksikacija je prirodan proces eliminacije i neutralizacije otrova iz ljudskog organizma. Otrovi se prilikom detoksikacije kemijski pretvaraju u manje štetne tvari koje se zatim izlučuju mokrenjem ili stolicom. Otrovi mogu potencirati oštećenje tjelesnog tkiva zbog čega ih je najbolje izbaciti iz organizma.

Otrovi potječu od normalnih procesa koji se u našem tijelu odvijaju unosom kemikalija kao što je pesticid, aditiva hrani, zagađenja, teških metala poput olova, sredstava za čišćenje, lijekova i dima cigareta, unosom hrane kao što je amonijak proizveden za vrijeme razgradnje proteina ili udisanjem.

Stručnjaci preporučaju provođenje detoksikacijske dijete jednom do dva puta na godinu kako bi se poboljšalo zdravlje i preveniralo bolesti. Ipak, ne preporučuje se provoditi detoksikacijsku dijetu više od tri puta na godinu.

Više je različitih tipova detoksikacijskih dijeta kao što su detoksikacijske dijete bubrega i jetre i dijete limunadom. Te dijete su najpoznatiji sakupljači otrova u ljudskom tijelu, a kratak detoksikacijski program je nagrada za organizam koji će nakon detoksikacije biti energetski osnažen i osvježen.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
07.01.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh