« Život
objavljeno prije 6 godina
EH, DA...

10 koraka za uspješan kontakt očima

Kontakt očima za vrijeme verbalne komunikacije prilično je važna stavka te može biti i prepreka na putu do uspješne komunikacije

Pazite što vam rade oči!
Pazite što vam rade oči! (Shutterstock)
Više o

zavođenje

,

neverbalna komunikacija

,

kontakt očima

Neverbalna komunikacija je, uz onu verbalnu, dio ukupne slike kojoj se prezentiramo kako poslovnom okruženju, tako i u onom privatnom, pa i obiteljskom okruženju.

Kontakt očima za vrijeme verbalne komunikacije prilično je važna stavka te može biti i prepreka na putu do uspješne komunikacije.

Stručnjaci se slažu da dobrim razgovorom možemo okarakterizirati tek one razgovore u kojima, a kao dio neverbalne komunikacije, imamo uspješnu i dobro razvijenu (strategiju) komunikacije očima.

Iako danas nešto rjeđe komuniciranje među poslovnim partnerima, klijentelom i prijateljima, a to je ono osobnog kontakta podložno je onim čudnim i neugodnim situacijama kad primjerice:

  • kad gledate nekoga u oči ili netko gleda vas u oči duže od pet sekundi,
  • kad vaše ili nečije oči jednostavno skrenu pogled već nakon pozdrava,
  • ili kad jednostavno krivo procijenite nečiji kontakt očima.

Stoga neverbalna komunikacija bitan je dio ukupne komunikacije gdje vam upravo ovakve nezgodne situacije mogu utjecati na reputaciju u tvrtki, u društvu na poslovnoj večeri ili pak skroz upropastiti prvi razgovor na prvom izlasku s djevojkom.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

30.04.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh