« Život
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
HE HE

10 jela od kojih ćete ostati trijezni

Ako idete van, a sigurni ste da će alkohola biti u izobilju, vrijeme je da se pripremite - pojedite nešto od ovoga i nećete se napiti (naravno, osim ako stvarno ne pretjerate)

Žganci iliti palenta uvijek je dobar odabir
Žganci iliti palenta uvijek je dobar odabir (Arhiva)
Više o

hrana

,

alkohol

,

triježnjenje

Top 10 jela koja će vam pomoći da dulje budete trijezni:

Bogati sendvič U njega možete staviti sve što imate kod kuće - salamu, sir, pršut, kobasice... Svakako ga malo premažite maslacem kako bi bio još masniji.

Kajgana Jaja u sebi imaju esencijalne aminokiseline koje su odlične u borbi protiv mamurluka.

Krekeri s humusom Krekeri su bogatu ugljikohidratima, a humus je pravi izvor vitamina B. Humus se radi od slanutka, a poznato je kako su grahorice odličan izbor u borbi protiv mamurluka. 

Francuska salata Pravi je izvor odličnih namirnica koje pomažu da preživite razuzdani tulum. Sadrži jaja, kisele krastavce koji će opskrbiti tijelo elektrolitima, majonezu koja je masna i odlično ide uz alkohol...

Palenta s jogurtom Jogurt je bogat ugljikohidratima, mastima i proteinima, a u kombinaciji s kukuruznom krupicom pomoći će vam da bolje podnosite alkohol.

Pečena piletina s integralnom rižom Dugo će se zadržati u želucu pa će na neki način 'amortizirati' sav alkohol koji popijete. Zamijenite bijelu rižu s integralnom jer je bogata vlaknima i tijelu treba duže da je razgradi pa će duže otpuštati energiju. 

Pečeni losos s krumpirom Losos sadrži velike količine vitamina B12 kojeg alkohol izvlači iz tijela. Osim toga, to je masna riba, a zna se da masna hrana ide dobro uz alkoholna pića. 

Pohana svinjetina s rižom Još jedno prilično teško jelo uz koje se bez puno razmišljanja može popiti koja čašica više.

Špageti bolognese Razina glikogena se mijenja u tijelu kada u njega uđe alkohol, ali tjestenina će se pobrinuti da ta razina ostane na normali jer je bogata ugljikohidratima. Meso će vas duže držati sitima pa se nećete tako brzo napiti.

Špek i luk Odličan izbor pred odlazak na tulumarenje, ali, ako mislite biti bliski s nekime, luk ipak izbacite.

11.05.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh